Peste 20 de încălcări ale regimului silvic constatate de Garda Forestieră Suceava săptămâna trecutăActualitate

Peste 20 de încălcări ale regimului silvic constatate de Garda Forestieră Suceava săptămâna trecută

       Accesări: 637

Garda Forestieră Suceava continuă activitatea de verificare a respectării regimului silvic pe raza județului Suceava.

Săptămâna trecută, pe lângă controalele în exploatările forestiere sau în cantoanele silvice, au fost efectuate controale privind circulația materialelor lemnoase pe drumurile publice și la operatorii economici care prelucrează, depozitează , comercializează material lemnos, ne-a informat inspectorul șef Mihai Gășpărel.

Au fost identificate 25 de cazuri de încălcare a legislației în vigoare, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 102.000 lei.

În afară de lemnul confiscat fizic, s-au confiscat valoric aproape 200 metri cubi de lemn rotund, 186 metri cubi de cherestea rășinoase, cu o valoare de 241.000 lei. Majoritatea controalelor care au vizat operatori economici au fost efectuate împreună cu polițiștii suceveni, în cadrul planurilor de acțiune comune.

“Repetăm recomandarea ca operatorii economici forestieri să fie foarte atenți la documentațiile legate de autorizarea, predarea și reprimirea partizilor forestiere, la întocmirea avizelor de însoțire a materialului lemnos. Un lemn, pe care îl consideră recoltat legal la un moment dat, își poate pierde proveniența legală prin nerespectarea obligațiilor impuse de legislația în vigoare”, a precizat Mihai Gășpărel, inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava.

ȘTIRI