Peste 20 de conducători auto în stare de ebrietate trași pe dreapta de polițiștii suceveni. Trei cazuri depistate la Fălticeni, pe strada ArmateiLocal

Peste 20 de conducători auto în stare de ebrietate trași pe dreapta de polițiștii suceveni. Trei cazuri depistate la Fălticeni, pe strada Armatei

       Accesări: 790

Peste 250 de poliţişti, cu 130 de autospeciale, au acționat la sfârșitul săptămânii pe drumurile naţionale şi europene dar şi pe drumurile judeţene şi comunale, în special în partea a doua a zilei.

Misiunea poliţiştilor suceveni a fost să preîntâmpine accidentele rutiere provocate de şoferii care consumă alcool şi să salveze astfel vieţi.

Au fost identificați peste 20 de şoferi care au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Au fost întocmite dosare penale, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi au fost suspendate permisele de conducere.

Campionii vitezei şi alcoolului au fost un taximetrist surprins de aparatul radar cu o  viteză de peste 130km/h în localitate, având o alcoolemie de  0,63 mg/l alcool pur în aer expirat şi un bărbat de 48 de ani din comuna Marginea cu o alcoolemie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în decurs de trei ore, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției municipiului Fălticeni, au oprit, pe strada Armatei din Fălticeni, trei conducători auto care au consumat băuturi alcoolice apoi s-au urcat la volan.

În cazul unui tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Cornu Luncii, care emana halenă alcoolică, testul cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. În al doilea caz, un tânăr din Bunești, în vârstă de 19 ani, conducea mașina cu o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe picior greșit a fost depistat și un fălticenean, în vârstă de 43 de ani, care prezenta o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor trei conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie. Polițiștii au întocmit dosare penale privind infracțiunea de „conducerea  unui vehicul sub influența alcoolului”.

Ulterior acțiunii de sâmbătă, alți doi conducători auto prieteni cu paharul au avut de dat explicații oamenilor legii și s-au ales cu dosare penale.

În jurul orei 09.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe strada Botoșanilor din localitate, autoturismul condus de un localnic de 42 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La ora 15.00, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control, pe strada „La Piață” din comuna Mălini, autoturismul condus de un bărbat de 47 de ani din județul Giurgiu.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

ȘTIRI