Peste 19.000 de angajaţi MAI avansaţi în grad de Ziua Naţională a RomânieiNațional

Peste 19.000 de angajaţi MAI avansaţi în grad de Ziua Naţională a României

       Accesări: 73

Cu ocazia Zilei Naționale a României, au fost înaintați în grad 3.794 de ofițeri și 15.637 de maiștri militari, agenți de poliție și subofițeri.

Cei mai mulți ofițeri și agenți care au fost avansați în grad cu acest prilej își desfășoară activitatea în Poliția Română (2.272 ofițeri, respectiv 5.402 agenți).

Între structurile cu un număr semnificativ de angajați avansați se situează și Jandarmeria Română (255 ofițeri, respectiv 4.570 maiștri militari/subofițeri), Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (200 ofițeri, respectiv 4.114 maiștri militari/subofițeri) și Poliția de Frontieră (151 ofițeri, respectiv 1.025 agenți).

În conformitate cu legislația specifică, polițiștii pot fi avansați în gradul profesional următor cu ocazia zilei Armei din care fac parte, precum și a Zilei Naționale a României – 1 Decembrie, iar pentru merite excepționale în tot cursul anului. De asemenea, cadrele militare pot fi înaintate în gradul militar următor, respectând reglementările specifice, înainte de termen, anual, de ziua Armei și la data de 1 Decembrie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Avansări în grad la ISU Suceava

Vineri, 28 noiembrie a.c., premergător evenimentelor care se vor desfăşura de Ziua Naţională a României, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, au fost avansaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim 187 de militari din toate subunităţile din judeţ, pentru rezultatele excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice.

Astfel, în temeiul Ordinului ministrului Afacerilor Interne şi al inspectorului general al  I.G.S.U., inspectorul şef, generalul de brigadă dr. Ion Burlui, a oferit tresele pentru 185 de subofiţeri şi doi maiştri militari, care au fost avansaţi la gradul de plutonier adjutant-şef – 7 militari, la plutonier adjutant – 3 militari, la plutonier major – 176 militari şi la gradul de plutonier – 1 militar. Cei doi maiştri militari au fost avansaţi în gradul de maistru militar principal, respectiv maistru militar clasa I.

Tot în acest cadru festiv, şeful pompierilor suceveni a conferit/acordat, pentru 14 pompieri militari, Plachete onorifice, Embleme de Merit, Distincţii de serviciu-insigne simbol şi Insigne onorifice, pentru rezultatele obţinute. De asemenea, dr. Tiberius Brădăţan, director medical al Spitalului Judeţean Suceava, şi dr. Liviu Cîrlan, medic şef UPU-SMURD, au primit Emblema de Merit „Partener pentru ordine şi siguranţă publică” clasa a III-a.

ȘTIRI