Accesări: 684

avansari in grad

Cu ocazia Zilei Naționale a României au fost înaintați în grad 3.794 de ofițeri și 15.637 de maiștri militari, agenți de poliție și subofițeri.

Cei mai mulți ofițeri și agenți care au fost avansați în grad cu acest prilej își desfășoară activitatea în Poliția Română (2.272 ofițeri, respectiv 5.402 agenți).

Între structurile cu un număr semnificativ de angajați avansați se situează și Jandarmeria Română (255 ofițeri, respectiv 4.570 maiștri militari/subofițeri), Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (200 ofițeri, respectiv 4.114 maiștri militari/subofițeri) și Poliția de Frontieră (151 ofițeri, respectiv 1.025 agenți).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În conformitate cu legislația specifică, polițiștii pot fi avansați în gradul profesional următor cu ocazia zilei Armei din care fac parte, precum și a Zilei Naționale a României – 1 Decembrie, iar pentru merite excepționale în tot cursul anului. De asemenea, cadrele militare pot fi înaintate în gradul militar următor, respectând reglementările specifice, înainte de termen, anual, de ziua Armei și la data de 1 Decembrie.

Avansări în grad la ISU Suceava

avansari_isuVineri, 28 noiembrie a.c., premergător evenimentelor care se vor desfăşura de Ziua Naţională a României, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, au fost avansaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim 187 de militari din toate subunităţile din judeţ, pentru rezultatele excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice.

Astfel, în temeiul Ordinului ministrului Afacerilor Interne şi al inspectorului general al  I.G.S.U., inspectorul şef, generalul de brigadă dr. Ion Burlui, a oferit tresele pentru 185 de subofiţeri şi doi maiştri militari, care au fost avansaţi la gradul de plutonier adjutant-şef – 7 militari, la plutonier adjutant – 3 militari, la plutonier major – 176 militari şi la gradul de plutonier – 1 militar. Cei doi maiştri militari au fost avansaţi în gradul de maistru militar principal, respectiv maistru militar clasa I.

Tot în acest cadru festiv, şeful pompierilor suceveni a conferit/acordat, pentru 14 pompieri militari, Plachete onorifice, Embleme de Merit, Distincţii de serviciu-insigne simbol şi Insigne onorifice, pentru rezultatele obţinute. De asemenea, dr. Tiberius Brădăţan, director medical al Spitalului Judeţean Suceava, şi dr. Liviu Cîrlan, medic şef UPU-SMURD, au primit Emblema de Merit „Partener pentru ordine şi siguranţă publică” clasa a III-a.

 

Avansări în grad la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava

avansare la ijjsvVineri, 28 noiembrie a.c., la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi la sediile subunităţilor din localităţile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Fălticeni şi Gura Humorului, s-au desfăşurat ceremoniale militare organizate cu ocazia înaintării în gradul următor, înainte de termen, a unui număr de 71 de ofiţeri şi subofiţeri.

Prin Ordin al viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, 9 ofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, astfel: în gradul de locotenent-colonel – 7 ofiţeri; în gradul de căpitan – 2 ofiţeri.

Totodată, prin Ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, 62 de subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, astfel: în gradul de plutonier adjutant şef – 9 subofiţeri; în gradul de plutonier adjutant – 12 subofiţeri; în gradul de plutonier major – 38 subofiţeri; în gradul de plutonier – 3 subofiţeri.

La Suceava, festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne pentru înaintarea în grad a ofiţerilor şi a Ordinului inspectorului general al Jandarmeriei Române pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade. După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerilor şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României.

Poliţişti avansaţi în grad de Ziua Naţională a României
avansariCu ocazia Zilei Naţionale a României, de 1 decembrie, pentru activitatea desfăşurată şi pentru modul de îndeplinire a acţiunilor, 140 de poliţişti din cadrul IPJ Suceava au fost recompensaţi prin avansarea în gradul profesional următor. Dintre aceştia 42 sunt ofiţeri avansaţi prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne şi 98 de agenţi avansaţi prin dispoziţie a conducerii inspectoratului.
„Situând în prim – planul demersurilor sale interesele legitime ale cetăţenilor, protejarea proprietăţii private şi publice, asigurarea liniştii şi siguranţei în comunitate, poliţiştii suceveni urmăresc în permanenţă sporirea încrederii cetăţenilor în instituţiile statului şi asigurarea stabilităţii sociale. Aveţi încredere în Poliţie şi nu ezitaţi să fiţi alături de noi pentru a construi împreună o comunitate mai sigură!”

ȘTIRI