Peste 180 de situaţii de urgenţă în ultimele patru zileRural

Peste 180 de situaţii de urgenţă în ultimele patru zile

       Accesări: 71

În intervalul 10 – 14 aprilie 2015, pompierii militari suceveni au intervenit în 183 de situaţii de urgenţă, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Din cele 40 de incendii înregistrate în această perioadă, pentru 31 s-a intervenit pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor izbucnite la vegetaţia uscată. Au fost incendiate şi a ars vegetaţia uscată şi arbuşti de pe o suprafaţă totală de aproximativ 55 de hectare.

Deşi vântul a suflat cu putere în aceste zile, cetăţenii au efectuat arderea miriştilor, resturilor menajere ori a vegetaţiei uscate, punând în pericol gospodării şi anexe, fonduri forestier şi chiar vieţi omeneşti.

Pentru stingerea acestor incendii, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava au intervenit cu 40 de autospeciale şi 200 de pompieri militari, în unele locaţii acestea fiind sprijinite de serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi de lucrători ai ocoalelor silvice.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Terenurile incendiate au fost de pe raza localităţilor Suceava, Fălticeni, Huşi (comuna Preuteşti), Arbore, Lipoveni, Rădăşeni, Vâlcele (comuna Stroieşti), Liteni, Leucuşeşti (comuna Preuteşti), Gura Humorului, Vama, Pădureni (oraş Siret), Vicovu de Sus, Cojocăreni (comuna Zamostea), Siret, Vatra Dornei, Ruşi (comuna Forăşti), Cacica, Hârtop, Marginea, Bălcăuţi şi Moara, în ultima locaţie înregistrându-se şi cea mai mare suprafaţă de teren incendiat, respectiv 10 hectare.

Statisticile referitoare la incendii din ultimii ani arată că în judeţul Suceava, odată cu încălzirea vremii, se produce cel mai mare număr de arderi necontrolate ca urmare a acţiunilor de igienizare a terenurilor agricole de vegetaţia uscată. În aceeaşi perioadă se înregistrează un număr ridicat de incendii la gospodăriile populaţiei, având drept cauză focul deschis efectuat pentru curăţenia de primăvară prin distrugerea resturilor menajere sau furajere din grădini şi curţi.

ȘTIRI