Peste 170.000 de țigarete confiscate în urma unei acțiuni în județele Suceava, Giurgiu și BuzăuNațional

Peste 170.000 de țigarete confiscate în urma unei acțiuni în județele Suceava, Giurgiu și Buzău

       Accesări: 470

Peste 170.000 de țigarete susceptibile a proveni din contrabandă au fost ridicate în urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict și a 13 percheziții efectuate de polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Giurgiu, Suceava și Buzău, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea s-a desfășurat în noaptea de 6 spre 7 februarie, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale.

Din cercetări au rezultat indicii că un bărbat, de 52 ani, din județul Suceava, ar fi colectat la domiciliu țigări de contrabandă provenite din Ucraina, iar ulterior, prin intermediul a 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 56 de ani, din București și Giurgiu, le-ar fi transportat în Capitală în vederea comercializării prin intermediul mai multor persoane fizice.

Cantitatea de 170.160 de țigarete, în valoare totală de 70.000 lei, a fost confiscată. Au fost indisponibilizate două autoturisme, 3.500 de euro și 5.300 de lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La sediul I.P.J. Giurgiu au fost conduse 9 persoane în vederea cercetărilor.

Față de 7 persoane s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca la data de 7 februarie să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale și instanței, cu propuneri procedurale.

ȘTIRI