Peste 160 de sancţiuni pentru traversare neregulamentară şi neacordare de prioritateActualitate

Peste 160 de sancţiuni pentru traversare neregulamentară şi neacordare de prioritate

       Accesări: 68

Traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pentru pietoni reprezintă în continuare cauzele unor accidente rutiere cu consecinţe din cele mai grave.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, miercuri, 30 iulie, între orele 12.00 – 18.00, Serviciul Rutier Suceava, biroul şi formaţiunile de profil din teritoriu, au organizat şi desfăşurat o acţiune la trecerile pentru pietoni, fiind constatată o infracţiune şi fiind reţinute 14 permise de conducere pentru neacordare de prioritate pentru pietoni. Au fost retrase şi 3 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au aplicat 166 de sancţiuni contravenţionale  în valoare de 29.870 lei, din care 9 prioritate pietoni, 68 abateri pietoni, 8 centuri de siguranţă şi 81 alte abateri.

„Reamintim cetăţenilor că se impune respectarea unor reguli elementare de autoprotecţie, menite sa prevină evenimente rutiere nefericite, având în vedere faptul că traversarea neregulamentară şi neacordarea priorităţii de trecere pentru pietoni sunt printre principalele cauze ale accidentelor rutiere cu consecinţe deosebit de grave. Minorii, trebuie să traverseze străzile sau drumurile pe marcajul pietonal prin dreptul indicatoarelor ,,TRECERE  PENTRU  PIETONI” iar acolo unde sunt instalate semafoare , numai la culoarea verde a acestora. Înainte de a traversa prin aceste locuri, este necesară asigurarea atentă din ambele sensuri. Pietonii trebuie să circule numai trotuare sau pe potecile laterale amenajate, sau acolo unde acestea nu exista să se deplaseze numai pe partea stânga a drumurilor publice , cât mai aproape de margine. Traversarea drumurilor publice se face numai prin locuri special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje si pe culoarea verde a semaforului, după o temeinica asigurare. In cazul bicicliştilor, nesemnalizarea  si neasigurarea înainte de efectuarea schimbării direcţiei de mers,in special spre stânga si la plecarea de pe loc, sunt abateri care constituie cauze principale ale evenimentelor rutiere care apar din culpa lor. Pe lângă respectarea cu stricteţe a normelor rutiere, în relaţiile care intervin in traficul rutier este necesar sa existe şi politeţe – mod de comportare care se caracterizează prin buna cuviinţă, respect, amabilitate, in relaţiile cu ceilalţi participanţi la trafic”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI