Peste 160 de oferte de angajare la Bursa Locurilor de Muncă de la Fălticeni. În zonă sunt 2774 de șomeriLocal

Peste 160 de oferte de angajare la Bursa Locurilor de Muncă de la Fălticeni. În zonă sunt 2774 de șomeri

       Accesări: 1068

Peste 20 de angajatori și-au anunțat prezența la Bursa Generală a Locurilor de Muncă de la Fălticeni.

Evenimentul va fi organizat vineri, 12 aprilie 2019, la sediul Punctului de lucru al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Fălticeni.

Până marți, 9 aprilie, pentru zona Fălticeni erau transmise oferte pentru 162 de locuri de muncă. Oferta pentru întreg județul era de 910 de locuri de muncă.

La nivelul județului Suceava, la sfârșitul lunii februarie, rata șomajului era de 5,2%.

În zona Fălticeni, potrivit datelor statistice ale AJOFM Suceava, sunt înregistrați 2774 de șomeri (1186 de femei și 1588 de bărbați). Doar 684 de șomeri beneficiază de indemnizația de șomaj.

 “Angajatorii suceveni, interesaţi în acoperirea deficitului de personal şi vizibilitate în mediul sucevean de afaceri, precum şi toate persoanele care doresc să se angajeze sau să schimbe locul de muncă, indiferent de nivelul de studii sau calificare, sunt invitaţi  vineri, 12 aprilie 2019, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă”, ne-a informat conducerea AJOFM Suceava.

Domeniile cu un deficit mai mare de personal din Suceava, care au confirmat deja prezența la bursă, sunt construcțiile, fabricarea articolelor din sticlă, recuperarea materialelor reciclabile și colectarea deșeurilor, comerț, activități de protecție și gardă, restaurante și alte servicii de alimentație, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, inginerie și consultanță tehnică, alături de alte domenii care diversifică oferta de ocupații și niveluri de calificare.

“Cunoscând necesarul de personal și de competențe specifice, vom prezenta angajatorilor oportunitatea de a-și asigura forța de muncă calificată în funcție de cerințele proprii și de a acoperi cheltuielile de personal, prin subvenții pentru angajarea ucenicilor care se califică la locul de muncă.

Candidații interesați de ocupațiile solicitate de angajatori vor putea consulta oferta de formare profesională a acestui an și vor primi informații cu privire la înregistrarea la cursurile de calificare”, a precizat Dănuț Mihai Burgheaua, directorul executiv al AJOFM Suceava.  

Bursa Generală a Locurilor de Muncă va avea loc simultan la Iulius Mall Suceava, parter, zona liftului panoramic, începând cu ora 10, la sediile punctelor de lucru ale AJOFM din Fălticeni și Cîmpulung Moldovenesc, precum și la Casa Germană din Rădăuţi.

ȘTIRI