Peste 150 de amenzi aplicate bicicliștilor în urma unei acțiuni destinate combaterii evenimentelor rutiereRegional

Peste 150 de amenzi aplicate bicicliștilor în urma unei acțiuni destinate combaterii evenimentelor rutiere

La nivelul Inspectoratului de Poliție Suceava au fost intensificate acţiunile de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere cu implicarea bicicliştilor.

Pe lângă acţiunile operative, în teren sunt derulate activităţi de informare şi responsabilizare a participanţilor la trafic.

Multe dintre evenimentele rutiere înregistrate la nivelul întregului judeţ în ultimele zile au avut ca element de specificitate implicarea conducătorilor de biciclete. Din păcate, în aceste evenimente rutiere au fost implicaţi şi minori, în unele cazuri aceştia suferind leziuni şi vătămări.

Serviciul Rutier – IPJ Suceava a organizat marți, 25 aprilie, o acţiune pe linia combaterii nerespectării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice a bicicliştilor.

Au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 37.365 lei. Bicicliştilor le-au fost aplicate 85 de sanţiuni iar conducătorilor de mopede 6 sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost reţinute 4 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost fost constatate 3 infracţiuni la regimul rutier.

În paralel, poliţiştii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii dar şi poliţiştii de proximitate şi cei de la nivelul Secţiilor de poliţie rurală au desfăşurat  activităţi  preventive în special pe raza localităţilor din zona DN 17. Au fost distribuite materiale preventive tinerilor identificaţi pe drumurile publice din localităţile Şcheia, Stroieşti, Ilişeşti, Păltinoasa.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi prevenire a Criminalităţii au oferit copiilor dar şi adulţilor identificaţi mergând pe biciclete 30 de veste reflectorizante dar şi alte materiale preventive. S-au purtat discuţii cu bicicliştii în vederea conştientizării acestora cu privire la pericolele la care se expun nerespectând legislaţia rutieră.

Pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani. Se recomandă ca bicicliştii să poarte cască de protecţie şi elemente reflectorizante. Bicicleta trebuie să fie prevăzută cu sistem de frânare eficient, sistem funcţional de direcţie, elemente reflectorizante. Bicicliştii trebuie să cunoască şi să respecte regulile rutiere.

Facebook Comments

ȘTIRI