Conducători auto amendați pentru depășirea vitezei legale. Polițiștii i-au surprins cu peste 150 km/hRural

Conducători auto amendați pentru depășirea vitezei legale. Polițiștii i-au surprins cu peste 150 km/h

       Accesări: 688

La sfârșitul săptămânii trecute, Serviciul Rutier – IPJ Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au acţiuni pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule  după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.

În trei zile, au fost constatate 10 infracţiuni și au fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 32.000 lei.

Au fost reţinute 2 permise de conducere, iar pentru pentru defecţiuni tehnice şi alte abateri au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Peste 200 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest.

Trei autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat în ultimele cinci zile pe DN2E, între localitățile Spătărești – Păltinoasa, pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic. La acțiunea preventiv-reactivă, pe linia combaterii vitezei excesive și neadaptate, au participat și poliţişti rutieri din cadrul Polițiilor Suceava, Fălticeni și Gura Humorului.

Au fost aplicate 212 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 79.000 de lei, din care cele mai multe, 138 pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Au fost reţinute 18 permise de conducere, din care pentru viteză 15 şi pentru depăşiri neregulamentare 3.

Un bărbat de 29 ani, din comuna Mălini, a condus auto pe DN 2E, în afara localității cu viteza de 151 km/h (+61). Un alt bărbat, de 33 ani, din municipiul Iași, a condus auto pe DN 2E, în afara localității Rădășeni, cu viteza de 149 km/h (+59).

La exemple negative este dat și cazul unui bărbat, în vârstă de 44 ani, din municipiul Baia Mare, care a condus mașina pe DN 2E, în afara localității Sasca, cu viteza de 145 km/h (+55).

ȘTIRI