Peste 1000 de suceveni şi-au găsit un loc de muncă de la începutul acestui anRural

Peste 1000 de suceveni şi-au găsit un loc de muncă de la începutul acestui an

       Accesări: 206

În statistici stăm bine. Potrivit unei informări a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, rata şomajului în judeţul Suceava a avut o evoluţie descendentă, faţă de începutul anului 2016 şi staţionară în ultima perioadă, fără modificări semnificative ale parcursului valoric.

În Fălticeni şi localităţile învecinate, la sfârşitul lunii aprilie, erau înregistraţi 3241 de şomeri, din care 1347 femei. Doar 591 de persoane beneficiau de indemnizaţie.

„Traseul staţionar al ultimelor două luni, pe un palier valoric mai scăzut faţă de începutul anului, se datorează creşterii constante a cererii de forţă de muncă din partea angajatorilor, fapt ce a condus la scăderea cu 1120 de persoane a numărului de şomeri aflaţi în evidenţele agenţiei, pe parcursul intervalului sus-menţionat”, precizează AJOFM Suceava.

La sfârşitul lunii aprilie, în baza de date a agenţiei erau înregistraţi 14 107 şomeri, din care 3193 beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar rata şomajului a ajuns la 5,73 puncte procentuale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI