Peste 100 de misiuni ale pompierilor la început de anRural

Peste 100 de misiuni ale pompierilor la început de an

       Accesări: 53

Pompierii militari suceveni au intervenit, pe sfârşit de an 2015 şi la debutul lui 2016, în 108 misiuni din domeniul situaţiilor de urgenţă. Au fost 22 de incendii, 66 de intervenţii SMURD, 15 monitorizări şi 5 alte misiuni specifice.

Cele mai multe intervenţii s-au înregistrat în ajunul Anului Nou şi în noaptea acestuia, respectiv 57 de misiuni (12 incendii, 29 SMURD, 13 monitorizări şi 3 alte intervenţii specifice).

În prima oră din noul an, militarii Gărzii de Intervenţie Gura Humorului şi ai Detaşamentelor de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, Suceava şi Fălticeni, au intervenit cu 5 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o clădire cu destinaţie spaţii de cazare din Voroneţ.

La sosirea echipajelor, ardea clădirea P+1, construită din lemn, cu învelitoare din azbociment, existând pericolul de propagare la casa de locuit a proprietarului şi la gospodăriile din imediata vecinătate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În locaţia respectivă erau cazaţi 18 tineri, dar în momentul izbucnirii incendiului aceştia se aflau afară şi urmăreau un foc de artificii din apropiere.

Pompierii au localizat flăcările şi au salvat majoritatea bunurilor pe care tinerii le aveau în camere, deşi incendiul se manifesta deosebit de violent, din cauza materialului lemnos din care era realizată construcţia. De asemenea, salvatorii au evacuat şi două butelii din bucătăria cuprinsă de foc, care puteau exploda şi produce pagube importante şi chiar pierderi de vieţi omeneşti.

Misiunea salvatorilor a fost deosebit de grea din cauza suprafeţei mari cuprinsă de flăcări şi s-a desfăşurat în condiţii de ger, cu temperaturi scăzute până la -14 grade Celsius.

Au ars în întregime încăperea centralei termice, bucătăria şi sala de mese, pe o suprafaţă însumată de aproximativ 100 de metri pătraţi. Au mai ars acoperişul clădirii pe 300 de metri pătraţi, 4 camere de locuit, o baie şi o debara de la etaj şi altele. S-au degradat spaţiile de cazare de la parter, instalaţiile electrice şi sanitare şi centrala termică.

Incendiul a fost lichidat la ora 7:00, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul construcţiei, casa de locuit a proprietarului şi clădirile învecinate.

ȘTIRI