Peste 100 de metri cubi de cherestea proveniți din confiscări au ajuns săptămâna trecută în custodia Ocolului Silvic FălticeniRural

Peste 100 de metri cubi de cherestea proveniți din confiscări au ajuns săptămâna trecută în custodia Ocolului Silvic Fălticeni

       Accesări: 2310

Biroul de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, Garda Forestieră Suceava și Direcția Silvică Suceava au confiscat săptămâna trecută peste 227 de metri cubi de material lemnos, în urma  acțiunilor organizate pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Pe raza județului Suceava au fost efectuate 82 de controale, fiind constatate 2 infracțiuni.

Au fost aplicate 127 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 110.990 lei. Valoarea materialului lemnos confiscat depășește suma de 100.000 lei.

În doar două zile, peste 100 de metri cubi de cherestea au ajuns în custodia ocolului Silvic Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

 Joi, 19 septembrie, o  patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control, pe DN 15C din comuna Boroaia, un ansamblu rutier cu semiremorcă condus de un bărbat din orașul Frasin care transporta material lemnos.

Polițiștii au constatat  faptul că materialul lemnos a fost încărcat de pe raza comunei Boroaia. În avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto era consemnată o societate comercială din comuna Pătrăuți.

Autovehiculul a fost condus la sediul Ocolului Silvic Fălticeni pentru continuarea cercetărilor.

Specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și polițiștii au inventariat materialul lemnos, rezultând un volum total de 51,67 metri cubi de cherestea tivită, de esență brad, deși în acte era trecută o cantitate mai mică (45,30 m.c.).

Societatea din Pătrăuți a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 de lei.

Ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea materialului lemnos transportat ilegal în valoare de 33.017 lei, ce a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

Cu doar două zile înainte, Ocolului Silvic Fălticeni i-au fost predați, tot din confiscări, alți 58 de metri cubi de cherestea.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI