Peste 100 de cazuri de rujeolă de la începutul anului. DSP Suceava anunță decesul unui sugarSănătate

Peste 100 de cazuri de rujeolă de la începutul anului. DSP Suceava anunță decesul unui sugar

       Accesări: 135

De la începutul anului 2018, în judetul Suceava s-au înregistrat peste 100 de cazuri de rujeolă, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Potrivit doctorului Cătălina Zorescu, în ultima perioadă se înregistrează o ușoară crestere a numărului cazurilor de rujeolă la nivel județean.

Din nefericire, săptămâna trecută un sugar și-a pierdut viața din cauza rujeolei.

           “Vă informăm că în cursul săptămânii trecute a decedat la Spitalul Județean de Urgență  Suceava, cu diagnosticul de rujeolă, un sugar în vârstă de 7 luni, de sex feminin, cu domiciliul in mediul rural, din teritoriul Sucevei. Copilul a decedat ca urmare a evoluției nefavorabile și a complicațiilor respiratorii cauzate de rujeolă, în a 5-a zi de la internare, în ciuda acordării celor mai bune servicii medicale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

            Copilul nu avea vârsta recomandată pentru a fi vaccinat. Nu cunoaștem cu exactitate sursa de îmbolnăvire, dar atragem din nou atenția, și pe această cale, asupra faptului că este necesară vaccinarea tuturor copiilor începând cu vârsta de 9 luni. Recomandăm  părinților cu copii mai mici de 9 luni să evite, pe cât posibil, prezența în locuri aglomerate, contactul cu copii mai mari și nevaccinați, dar care pot transmite boala”, a transmis DSP Suceava.

Rujeola este o boală cu transmitere aerogenă cu grad de contagiozitate de peste 99% în populațiile receptive (nevaccinate), care poate avea o evoluție gravă, în special la copiii cu vârsta mică. Vaccinarea este singura metodă de preventie, precizează conducerea DSP Suceava.

ȘTIRI