Peste 10.000 de lei au fost strânși și donați preotesei Maria Gavril la spectacolul caritabil de la RădășeniLocal

Peste 10.000 de lei au fost strânși și donați preotesei Maria Gavril la spectacolul caritabil de la Rădășeni

       Accesări: 3011

Bucurie și speranță după zile de suferință și necaz. Preoteasa Maria Gavril a trecut prin clipe deosebit de dificile, greu de descris în cuvinte, după accidentul petrecut pe 14 octombrie. Atunci i-a pierdut pe cei mai dragi oameni din sufletul ei: preotul și soțul Petru, doi copii, Anastasia și Anisia, însă a câștigat lupta cu viața dar și compasiunea unui numeros public care s-a materializat în sprijin moral și material.

Același sprijin l-a obținut din partea oamenilor de suflet din comuna Rădășeni, satul adoptiv al familiei Gavril aflată jumătate în cer și jumătate pe pământ.

Pentru cei rămași în viață, Primăria și Consiliul Local împreună cu profesoara Cătălina Blană au organizat la Căminul Cultural din localitate spectacolul caritabil „Fetița cu chibrituri”. Sala a fost arhiplină, peste 300 de copii și părinți din Rădășeni, Fălticeni, Gura Humorului, Suceava și alte localități au venit la Rădășeni pentru evenimentul din 21 noiembrie.

Spectacolul a fost în același timp a fost în același timp un omagiu adus Anastasiei Gavril, eleva școlii „Ion Lovinescu” din Rădășeni, fiica cea mare a preotului Petru și preotesei Maria. Titlul evenimentului umanitar are legătură cu soarta nefericită a unei copile, din povestea autorului Hans Anderssen, rol pe care Anastasia îl interpretase într-un spectacol desfășurat în clasă.

Programul a fost realizat împreună cu Adi Moroșanu, directorul teatrului de păpuși din Suceava. În deschiderea spectacolului au ținut scurte cuvântâri primarul Neculai Perju, directorul Nicolae Bocanci și profesoara Cătălina Blană care au subliniat caracterul umanitar al evenimentului și necesitatea acestuia.

Printre cei invitați au fost Nicoleta Lupancu, sora Mariei Gavril, și Alexia Gavril, unul din cei doi copii care au supraviețuit teribilului accident rutier.

Spectacolul a început cu un moment emoționant, o poezie dedicată Anastasiei Gavril, versuri care au adus lacrimi în ochii spectactorilor.

Peste 300 de persoane prezente în sală au urmărit momentele muzicale pregătite de copii din Rădășeni, Fălticeni, Drăgușeni și Stupca. La jumătatea manifestării, s-a derulat un alt moment plin de sensibilitate. Pentru câteva minute Anastasia s-a aflat din nou în mijlocul celor care au cunoscut-o într-un album de amintiri prezentat sub forma unui colaj de fotogfrafii completat cu imagini video de la spectacolul în care fetița familiei Gavril juca un rol dintr-o poveste.

Evenimentul a culminat culminând cu teatrul de păpuși și piesa „Fetița cu chibrituri”. La intrare în Căminul Cultural a fost organizată o expoziție cu vânzare, person organizatorii au așezat urna pentru donații.

Spectactorii au oferit diferite sume, fondurile care s-a adunat fiind anunțate la finalul spectacolului.

„Mulțumim din suflet tuturor pentru dragostea pe care ne-ați arătat-o!”, le-a transmis Maria Gavril organizatorilor și celor care au sprijinit financiar. „Sunteți mulți, dar Dumnezeu vă știe pe fiecare în parte și mă rog ca tot El să vă răsplătească fiecăruia în parte pentru ceea ce ați făcut pentru noi. Cu recunoștință, toți membrii familiei Gavril, și cei din cer și cei de pe pământ!

Peste 10.000 de lei s-au strâns din donațiile celor prezenți, dar și a câtorva familii aflate în străinătate.

Banii au fost oferiți Nicoletei Lupancu și Alexiei Gavril, sora și fiica mjilocie a Mariei Gavril.

Un alt spectacol caritabil se va desfășura astăzi, 24 noiembrie, în localitatea Satu Mare, de lângă Rădăuți, satul natal al Mariei Gavril.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI