Pesediștii suceveni l-au exclus din partid pe primarul Gheorghe FronActualitate

Pesediștii suceveni l-au exclus din partid pe primarul Gheorghe Fron

       Accesări: 83

L-au dat afară din partid. Social-democrații suceveni au hotărât, în urmă cu puțin timp, excluderea primarului Gheorghe Fron din PSD. Edilul comunei Cornu Luncii nu mai este membru al partidului începând cu 26 octombrie 2015.

Decizia vine pe fondul unei situații neplăcute care s-a petrecut chiar în sediul primăriei din localitate.

Edilul șef Gheorghe Fron a fost protagonistul unor momente greu de imaginat, când a înjurat şi scuipat o bătrână care venise să îi ceară ajutorul în legătură cu locuința sa.

”Biroul Politic Permanent al PSD Suceava a decis în seara aceasta excluderea din partid a domnului Fron Gheorghe. Organizația PSD Suceava regretă situația apărută în cazul domnului primar al comunei Cornu Luncii.”, susține Ioana Irimia, purtătorul de cuvânt al PSD Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Discuția, filmată cu camera ascunsă, a fost publicată pe internet de cotidianul Obiectiv de Suceava.  Potrivit sursei citate, femeia nu ar fi pentru prima oară când a fost supusă la asemenea tratament. Localnica Maria Tretiag s-a plâns copiilor ei, aflaţi în străinătate, care i-au cumpărat o cameră video.

Ea l-a filmat pe actualul primar al comunei Cornu Luncii cum îi adresează trivialități.

Potrivit sursei citate în primăvara anului trecut, Maria Tretiag şi soţul ei Valerian, care lucrează ca asistent la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică din comuna Cornu Luncii, au fost evacuaţi din clădirea fostului dispensar din Cornu Luncii.

Ei au primit, o locuinţă socială într-un bloc din Cornu Luncii, însă apartamentul oferit familiei Tretiag era sub orice critică. Locuința avea pereţii erau distruşi, pe jos nu erau podele, în interior fiind doar un WC şi o cadă. Femeia le-a spus jurnaliștilor că a încheiat un contract cu primăria prin care urma să li se deconteze lucrările făcute la apartament din chiria ce urmau să o plătească, însă acest lucru nu a mai avut loc deoarece bătrâna prin prisma handicapului avut este scutită de la plata taxelor, inclusiv a chiriei aferente.

„Am fost evacuaţi din fosta noastră casă şi trimişi într-un apartament fără lumină, fără nimic, o locuinţă nelocuibilă”, a explicat Maria Tretiag jurnaliștilor de la cotidianul Obiectiv de Suceava. „Am împrumutat de la bănci 500 de milioane (n.r. – 50.000 de lei), am amenajat apartamentul cum am putut, însă trăim în nişte condiţii neomeneşti. Blocul nu este racordat la canalizare şi totul se revarsă la subsolul imobilului, în boxele oamenilor. Pe timp de iarnă, se face igrasie, apa se infiltrează în pereţi, iar podelele aspiră mirosul, în casă mirosind a fecale şi urină.”

Primarul Gheorghe Fron susține că există un conflict cu respectiva familie de mai mult timp şi că a fost provocat pentru ca incidentul să fie filmat.

Incidentul a intrat și atenția prefectului Constantin Harasim. El a dispus efectuarea de verificări prin Corpul de control, în vederea identificării problemei care a stat la baza declanşării conflictului şi dacă aceasta va intra în atribuţiile legale ale instituţiei vor fi luate măsuri conforme.

Limbajul folosit de primar a fost total nepotrivit, jignitor şi în dispreţ faţă de acel cetăţean, având în vedere faptul că potrivit prevederilor Legii administraţiei publice „primarul asigură respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”, se arată în comunicatul de presă dat publicității de Prefecturii Suceava. ”Legat de acest incident nedorit, sub semnul respectului pentru cetăţean, instituţia prefectului va face o avertizare către toţi factorii de răspundere din toate unităţile administrativ teritoriale din judeţ cu privire la receptivitatea faţă de problemele şi sesizările cetăţenilor, fără nici o discriminare”.

Rudy Hödl

ȘTIRI