Persoane reținute după evenimente rutiere grave produse în județul SuceavaRural

Persoane reținute după evenimente rutiere grave produse în județul Suceava

       Accesări: 76

politie-rutiera-falticeni-etilotestÎn ultimele două zile, la nivelul judeţului Suceava au fost înregistrate 9 evenimente rutiere în care au fost implicaţi conducători de vehicule care au consumat băuturi alcoolice. În urma acestor evenimente, generate de consumul de alcool, o persoană a decedat, fiind înregistrată şi o valoare record a alcoolemiei, 1,81 pentru un tânăr de 36 de ani, din comuna Panaci. Au fost deschise în toate cazurile dosare penale ce urmează a fi soluţionate procedural prin unităţile de parchet competente. Doi conducători auto au fost reținuți.

Poliţiştii subliniază încă o dată faptul că siguranţa rutieră este o prioritate, astfel că vor da dovadă de fermitate maximă, conform prevederilor legale, în luarea  măsurilor  în cazul conducătorilor auto care consumă alcool şi conduc vehicule pe drumurile publice, producând accidente rutiere.

Multe din tragediile generate de criminalitatea cu violenţă sau de evenimentele rutiere se produc pe fondul consumului de băuturi alcoolice în exces.

Beţia premeditată este, totdeauna, o circumstanţă agravantă a răspunderii penale (conform Codului Penal) deoarece persoana şi-a provocat anume această stare pentru a avea mai mult curaj în săvârşirea faptei ori pentru a o invoca drept scuză a încălcării legii. Conform revederilor Codului Penal  pedeapsa în cazul existenţei de circumstanţe agravante poate atinge maximul special prevăzut pentru infracţiunea în cauză. Dacă maximul special este neîndestulător, în considerarea judecătorului, în situaţia pedepselor privative de libertate se poate adăuga un spor de până la 5 ani, iar în cazul amenzii se poate aplica un spor de cel mult jumătate din maximul special al amenzii pentru fapta în cauză.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI