Performanță de nivel național pentru Colegiul „Nicu Gane”. Un elev din Boroaia și-a adjudecat premiul IIEducație

Performanță de nivel național pentru Colegiul „Nicu Gane”. Un elev din Boroaia și-a adjudecat premiul II

       Accesări: 3829

Anul școlar s-a încheiat, dar unii elevi continuă să simtă emoția competiției. Rareș Ungureanu este autorul unui nou rezultat deosebit pentru Colegiul Național „Nicu Gane”, după participarea la faza națională a concursului ”Istorie și societate în dimensiune virtuală”. Tânărul din Boroaia a reprezentat cu succes județul Suceava, la etapa pe țară, reușind să ajungă printre premianți.

Rareș Ungureanu, elev în clasa a X-a, specializarea Filologie, s-a prezentat la secțiunea Ştiinţe socio-umane, subsecțiunea II.B – Soft Educațional, cu aplicația ”Logica Propozițiilor Categorice”, și a încheiat concursul pe locul secund.

Pregătit de profesorii Ioan Caulea, la științe socio-umane, și Dimitrie Filip, la informatică, reprezentantul Colegiului Național „Nicu Gane” completează șirul rezultatelor frumoase la competițile de nivel național.

„Deși nu este elev la o clasă de Matematică-Informatică, studiind la un profil uman, Rareș a reușit să se impună la acest concurs la care au participat elevi din toate județele țării.”, ne-a declarat profesorul Ioan Caulea. „Majoritatea concurenților la acest tip de competiție sunt elevi de la profil Real. Dar pasiunea elevului nostru pentru Informatică, dar și afinitățile sale față de disciplinele socio-umane, care s-au concretizat în abilități de comunicare, prezentare, argumentare și gândire critică, l-au propulsat pe poziția a doua a clasamentului final, la secțiunea „Științe socio-umane”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori
Profesor Ioan Caulea

Aplicația concepută de Rareș este una dinamică, originală, putând fi folosită deopotrivă de profesor și elev, în timpul orelor de curs, mai ales că ea poate fi accesată și de pe telefonul mobil.

Aceasta presupune atât abordarea conținuturilor teoretice, dar în special partea aplicativă, care poate fi foarte ușor evaluate de către profesor.

Reușita elevului din Boroaia se înscrie în rândul altor performanțe deosebite realizate de alți elevi pregătiți de Ioan Caulea și Dimitrie Filip, care au obținut premiul II la Olimpiada Națională de Economie (eleva Lavinia Gherman) și două mențiuni ministeriale la Olimpiada de Tehnologia Informației (elevii Georgian Vodă și Teofan Grădinariu).

Competiția presupune realizarea unor materiale pe teme de istorie (istoria românilor sau istorie universală) şi ştiinţe socio-umane (educaţie civică, cultură civică, logică, argumentare și comunicare, psihologie, sociologie, economie, filosofie, educaţie antreprenorială, studii sociale) cu ajutorul computerului.

Materialele, realizate doar de elevi, pot fi create, la alegere, fie sub forma unor „Pagini Web” fie sub forma unor „SOFT-uri educaţionale”.

La concursul „Istorie şi societate în dimensiune virtuală” au participat elevi de la nivelul ciclului liceal, indiferent de filieră, profil, specializare, forma de învăţământ sau tipul de învăţământ, public sau particular autorizat, acreditat.

De la etapa judeţeană pentru etapa naţională se califică din cadrul fiecărui judeţ 2 elevi, câte unul pentru fiecare Secţiune generală (Istorie şi Ştiinţe socio-umane).

Adresat elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite în domeniul istoriei, ştiinţelor socio-umane şi informaticii, concursul s-a desfășurat în perioada 18-21 iunie la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureș.

Elev Rareș Ungureanu

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI