National

Percheziţii pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabanda cu ţigări

       Accesări: 90

tigari-contrabandaÎn această dimineaţă poliţiştii specializați în investigarea criminalităţii economice desfăşoară, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, 28 de percheziţii în 5 judeţe. Este vizată o  grupare cu preocupări infracţionale în sfera contrabandei cu ţigarete de provenienţă extracomunitară.

Polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul Fraude Vamale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava desfășoară 28 de percheziții în județele Suceava, Maramureș, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

În cauză, au fost emise 20 de mandate de aducere pe numele unor persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigaretelor de contrabandă.

Din cercetări a reieșit că activitatea infracţională ar fi fost desfăşurată, de către membrii grupării, în perioada 2014 – 2015, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.000.000 de euro.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al al Serviciului Româm de Informaţii, Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

La activități participă și poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice din judeţele, luptători de acțiuni speciale, lucrători DGA și jandarmi.

ȘTIRI