National

Percheziţii pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabanda cu ţigări

       Accesări: 84

tigari-contrabandaÎn această dimineaţă poliţiştii specializați în investigarea criminalităţii economice desfăşoară, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, 28 de percheziţii în 5 judeţe. Este vizată o  grupare cu preocupări infracţionale în sfera contrabandei cu ţigarete de provenienţă extracomunitară.

Polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul Fraude Vamale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava desfășoară 28 de percheziții în județele Suceava, Maramureș, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

În cauză, au fost emise 20 de mandate de aducere pe numele unor persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigaretelor de contrabandă.

Din cercetări a reieșit că activitatea infracţională ar fi fost desfăşurată, de către membrii grupării, în perioada 2014 – 2015, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.000.000 de euro.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al al Serviciului Româm de Informaţii, Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

La activități participă și poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice din judeţele, luptători de acțiuni speciale, lucrători DGA și jandarmi.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI