Percheziții domiciliare în municipiul Suceava într-un dosar de fraudă informaticăNațional

Percheziții domiciliare în municipiul Suceava într-un dosar de fraudă informatică

       Accesări: 908

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara au depistat un bărbat, în vârstă de 35 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de fraudă informatică.

Pentru documentarea activității infracționale a celui în cauză, au fost efectuate două percheziții domiciliare în municipiul Suceava.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna februarie 2016, cel în cauză ar fi creat un cont fals pe o rețea de socializare, utilizând identitatea unei femei și ar fi corespondat cu un bărbat, pe care l-ar fi determinat să-i trimită, în repetate rânduri, bani, prin intermediul unui sistem de transfer rapid. În această perioadă, victima i-ar fi trimis celui în cauză peste 20.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două telefoane mobile, o tabletă și înscrisuri.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

La activități au participat și polițiști din cadrul structurilor de combaterea criminalității organizate din Cluj și Alba-Iulia și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava.

ȘTIRI