Rural

Percheziţii DIICOT pentru destructurarea unor grupări specializate în contrabandă

       Accesări: 89

diicot (2)

Actualizare:

Au fost executate 20 mandate de aducere pentru persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigaretelor de contrabandă. Activitatea infracţională a fost desfăşurată în perioada 2014 – 2015, iar prejudiciul estimat este de peste 2.500.000 lei.

În urma audierii persoanelor conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, şi a administrării materialului probator, au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 20 persoane din judeţele Suceava, Brăila şi Olt, toate acestea fiind încarcerate în arestul IPJ Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe perioada desfăşurării acţiunilor specifice de cercetare şi a executării percheziţiilor au fost ridicate şi confiscate 680.000 ţigarete de contrabandă.

De asemenea, în cadrul percheziţiilor au fost ridicate şi indisponibilizate 4 autovehicule, 89 terminale mobile, sume de bani în lei şi valută, băuturi alcoolice. Totodată, au fost ridicate şi alte bunuri, documente şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii IPJ Suceava,  sub coordonarea procurorilor din cadrul  DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, persoanele reţinute urmând a fi prezentate instanţei de judecată pentru dispunerea măsurilor preventive.

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava desfăşoară, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, 54 de percheziţii în judeţul Suceava şi alte cinci judeţe (Olt, Prahova, Brăila, Vaslui și Iași), fiind vizate două grupări cu preocupări infracţionale în sfera contrabandei cu ţigarete de provenienţă extracomunitară. Între cele cele 8 localităţi sucevene vizate de acţiunile DIICOT se regăsesc municipiul Fălticeni şi oraşul Dolhasca.

Dosarul penal în cadrul căruia Tribunalul Suceava a emis autorizaţiile de percheziţie este instrumentat de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul Fraude Vamale, iar suportul informativ a fost asigurat cu sprijinul SRI, DOS şi DIPI.

42 de percheziţii sunt desfăşurate de către structurile de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava, iar 12 cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGPF.

Au fost emise 21 de mandate de aducere pentru persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigaretelor de contrabandă. Activitatea infracţională a fost desfăşurată în perioada 2014 – 2015, iar prejudiciul estimat până la această dată este de peste 2.500.000 lei.

Percheziţiile sunt desfăşurate de lucrători de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGPF, suportul logistic este asigurat de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul IGJR.

ȘTIRI