Pentru viață, pentru femeie, pentru familie. La Fălticeni va avea loc Marşul pentru viaţă 2016Local

Pentru viață, pentru femeie, pentru familie. La Fălticeni va avea loc Marşul pentru viaţă 2016

       Accesări: 412

Asociația ,,Pro-vita Fălticeni”, Asociația ,,Bucovina Profundă” și unitățile școlare din municipiu organizează vineri, 25 martie 2016, de la ora 13, o nouă ediţie a Marşului pentru viaţă.

Evenimentul este organizat în peste 120 de localităţi din România. În judeţul Suceava, marşul se desfăşoară la Rădăuţi, Siret, Vicovul de Sus, Suceava şi Fălticeni.

Organizatorii au anunţat că punctul de întâlnire pentru toţi cei care vor să sprijine acest demers, este la ceasul din Piaţa „Nada Florilor”, vineri, la ora 13.

Traseul marşului va fi:  piaţa din faţa Catedralei ,,Învierea Domnului’’- Aleea Pietonală – Primărie – str. M. Eminescu – Spitalul Municipal – str. N. Beldiceanu – Biserica Sf. Ilie – str. 2 Grăniceri – statuia Grănicerului – revenire  – Catedrala ,,Învierea Domnului’’.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Scopul evenimentului îl constituie promovarea dreptului la viaţă pentru copilul nenăscut şi afirmarea valorilor vieţii umane, în contextul importantei sărbători creştine “Buna vestire” (25 martie, considerată sărbătoarea femeii şi mamei creştine dar și a copilului nenăscut).

„Marșul pentru viață, Luna pentru viață, atitudinea și faptele pentru viață nu înseamnă condamnarea celor care au făcut avort, ci o mână întinsă cu dragoste și durere. Nu înseamnă judecarea taților și mamelor care, speriați de lipsa siguranței, vor alege să meargă înainte fără copilul care li se pare că le încurcă viața sau a cărui viață li se pare că nu o pot asigura în condiții optime, ci oferirea de sprijin pentru a putea merge împreună mai departe”, ne-au transmis organizatorii.

Tema „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie” este inspirată din tema Marșului pentru viață 2016 de la Washington: „Pro-life and pro-woman go hand in hand”. În România și Republica Moldova, organizațiile pro-viață au simțit nevoia să adauge și al treilea termen, „pentru familie”, pentru a sublinia că mediul firesc în care binele copilului și binele femeii se realizează este familia și că un copil născut în afara familiei nu exclude realizarea unei familii, ci este un pas înspre ea.

ȘTIRI