Mulţumim Fălticeni pentru această săptămână minunată!Educație

Mulţumim Fălticeni pentru această săptămână minunată!

       Accesări: 91

În perioada 20-24 iulie 2015, am participat la Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice, Domeniul Geografie, desfăşurată în oraşul dumneavoastră, în calitate de coordonator şi însoţitor al elevilor din lotul judeţului Bistriţa-Năsăud. Încă de la sosirea în oraşul pe care nu l-am vizitat niciodată, am remarcat frumuseţea acestuia, aleile îngrijite şi liniştea care domnea pe străzi, chiar şi în orele nopţii.

În zilele care au urmat, am descoperit, cu adevărat, comorile oraşului, dar şi părţi din istoria acestuia, odată cu vizitarea celor patru muzee cu exponate şi caracteristici unice în ţară care fac ca micul oraş Fălticeni să se înscrie în rândul marilor centre culturale ale ţării.

Este vorba de: ,,Muzeul Apelor” (singurul muzeu tematic de acest fel din ţară), Muzeul de Artă ,,Ion Irimescu” (cu cea mai mare colecţie particulară de artă din ţara noastră), Galeria Oamenilor de Seamă şi Casa memorială ,,Mihail Sadoveanu”.

Bucuria participării la concursul de la Fălticeni a fost întregită de Premiul III la secţiunea Geografie umană, obţinut de unul dintre elevii mei şi de aprecierea de care s-a bucurat costumul tradiţional din Ţara Năsăudului, purtat de elev la susţinerea lucrării şi la festivitatea de premiere când domnul Cocerhan Constantin, reputat profesor din judeţul dumneavoastră, s-a fotografiat alături de elevul care a prezentat în concurs aspecte privind turismul etnofolcloric din comuna Salva (singura din ţară unde se confecţionează spectaculosul clop cu păun purtat de feciorii din Ţara Năsăudului).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe tot parcursul desfăşurării concursului, câte un profesor din judeţul Suceava a avut în grijă lotul unui judeţ, începând cu sosirea la Fălticeni şi până la întoarcerea acasă. Nu ştiu cum au fost ceilalţi profesori, dar profesorul Bodnariu Valerian de la Şcoala Gimnazială ,,Ioan Ciurea” din Fălticeni a fost prietenul care s-a interesat permanent de noi, s-a asigurat că nu ne lipseşte nimic pentru a ne simţi foarte bine la Fălticeni şi căruia îi mulţumim pe această cale.

Când am ajuns la Bistriţa, la coborârea din mijlocul de transport, unul dintre elevii din lotul judeţean a exclamat: „Vreau înapoi la Fălticeni!”, asta, după ce tot drumul, elevii mei au rememorat clipele minunate pe care le-au petrecut la Fălticeni, alături de colegii lor din alte judeţe cu care au legat prietenii ce vor continua mult timp după desfăşurarea concursului.

Pentru toate aceste lucruri frumoase care ni s-au întâmplat în ultima săptămână, mulţumim judeţului Suceava şi mai ales, MULŢUMIM FĂLTICENI!

Prof. Rusu Cristina

Colegiul Tehnic Infoel Bistriţa

ȘTIRI