Efectele absențelor de la orele de curs: Statul a diminuat alocaţiile pentru 25 de familii din FălticeniLocal

Efectele absențelor de la orele de curs: Statul a diminuat alocaţiile pentru 25 de familii din Fălticeni

       Accesări: 61

EXCLUSIV!

Absenţele elevilor fălticeneni afectează veniturile familiilor din care provin aceştia. Înainte de  sărbătorile pascale, 25 de familii din Fălticeni au aflat că vor primi mai puţini bani, sau deloc, în contul alocaţiilor pentru susţinerea familiilor. În funcţie de numărul copiilor şi veniturile pe membru de familie, aceste alocaţii sunt cuprinse între 82 – 428 de lei pe lună.

La începutul lunii aprilie, odată cu plăţile pentru luna martie, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) a recurs la diminuarea parţială, sau totală, a alocaţiilor pentru susţinerea familiilor, pentru beneficiarii ai căror copii au înregistrat absenţe în primul semestru al anului şcolar 2014-2015.

În Fălticeni, din cele 25 de familii care au avut copii cu absenţe peste pragul de diminuare sau suspendare a alocaţiei de susţinere, 10 familii nu vor mai beneficia de acest ajutor în următoarele şase luni pentru că elevii au depăşit 20 de absenţe.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pentru celelalte 15 cazuri, ANPIS a decis diminuarea alocaţiilor cu 20 până la 50 la sută.

În judeţul Suceava, elevii proveniţi din familiile care beneficiază de alocaţii de susţinere au înregistrat în primul semestru un număr de 6184 de absenţe, din care: 791 de elevi – între 10 şi 19 absenţe, 34 de elevi cu 20 de absenţe, iar 556 de elevi au depăşit 20 de absenţe (cazuri în care plăţile alocaţiilor au fost suspendate pentru 6 luni).

La nivel naţional au fost tăiate alocaţiile pentru peste 35.000 de famiilii (16.000 de familii au pierdut toţi banii).

ȘTIRI