Pensionarii solicită implicarea serviciilor sociale din primării în rezolvarea problemelor persoanelor vârstniceRural

Pensionarii solicită implicarea serviciilor sociale din primării în rezolvarea problemelor persoanelor vârstnice

       Accesări: 263

Prefectura Suceava a organizat la sfârșitul săptămânii trecute, vineri, 31 august, ședința lunară a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

În cadrul ședinței, au fost reluate discuțiile referitoare la condițiile de acces ale persoanelor vârstnice în căminele de bătrâni și centrele de recuperare, dar s-au făcut referiri și la problematica generală cu care se confruntă aceste persoane, a anunțat Instituția Prefectului.

Ședința a fost condusă de subprefectul Silvia Boliacu, iar alături de membrii comitetului consultativ menționat au participat reprezentanți ai serviciilor sociale din primăriile Suceava, Solca, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Siret și Vatra Dornei, și ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială.

Pensionarii din zona Fălticeni sunt reprezentați în Comitetul Consultativ de Dialog Civic de conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Fălticeni.

Problemele ridicate de pensionari s-au axat mai mai ales pe modul în care serviciile sociale din primării se implică în a rezolva problematica persoanelor vârstnice, la alocarea de fonduri pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și modul de cheltuire a banilor, despre proiecte destinate pensionarilor și despre lipsa spațiului pentru organizarea unor activități recretative.

ȘTIRI