Pensionarii din zona Fălticeni își vor primi pensiile după data de 9 ianuarieActualitate

Pensionarii din zona Fălticeni își vor primi pensiile după data de 9 ianuarie

       Accesări: 1246

Poșta Română va plăti primele pensii din anul 2019 după data de 9 ianuarie.

Anunțul a fost postat încă din primele zile ale acestui an la intrarea în sediul Poștei Române din Fălticeni.

Practic,  achitarea mandatelor la domiciliul beneficiarilor se va face în perioada 9-17 ianuarie 2019, potrivit Companiei Naţionale Poşta Română.

Perioada de achitare a mandatelor la ghişeu poștei va fi până pe 21 ianuarie 2019. Ulterior, înapoierea drepturilor neachitate se va face pe 25 ianuarie 2019.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Poşta Română face plăţi curente între 1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii care nu sunt găsiți la domiciliu drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În ceea ce privește pensiile încasate prin sistemul bancar, plata pensiilor prin card se va desfăşura normal.

Pentru acest an, autoritățile au anunțat  creșterea pensiilor publice, de la 1 septembrie.

Valoarea punctului de pensie va fi majorată de la 1.100 lei, la 1.265 lei, ceea ce le-ar aduce pensionarilor o mărire cu 15% față de nivelul actual.

Tot de la acea dată, indemnizația socială pentru pensionari, respectiv pensia minimă, va crește de la 640 lei la 704 lei. Aceasta se acordă persoanelor cărora, potrivit stagiului de cotizare pe care l-au acumulat, li se cuvine o pensie mai mică decât indemnizația.

ȘTIRI