Penny Market primește vestea cea proastă: Construirea magazinului din Fălticeni nu s-a aprobatActualitate

Penny Market primește vestea cea proastă: Construirea magazinului din Fălticeni nu s-a aprobat

       Accesări: 146

sedinta-consiliu-local

Nu trece nici de această dată. Proiectul de hotărâre privind construirea magazinului Penny Market nu s-a aprobat în ședința ordinară care s-a desfășurat în această seară. Aleșii locali au avut ca prim subiect de dezbatere aprobarea documentației de urbanism PUZ (Plan Urbanistic Zonal) pentru dezvoltarea viitorului supermarket care au urma să se ridice pe strada Sucevei, pe locul actualei Maternități.

De la întrunire au lipsit consilierii Mihai Vitcu (PNL), Mihaela Bărbăcuț (PSD), Ioan Mihai (PSD), Gabriel Matei (PSD).

Cu șapte social-democrați și șase liberali plus independentul Costel Artene proiectul nu a trecut deoarece avea nevoie de jumătate din voturile celor 19 consilieri locali, adică de majoritate calificată. Chiar dacă aleșii PSD și consilierul independent au votat pentru, iar aleșii PNL au votat împotrivă proiectul de hotărâre a picat. Pentru a fi validat acesta ar fi avut nevoie 10 voturi pentru.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ioan Mihai și Gabriel Matei, consilierii locali care au lipsit la începutul ședinței, au intrat în sala de ședință la cinci minute după ce proiectul picase. Întrebați de cotidianul Cronica de Fălticeni de ce au lipsit de la dezbaterea privind aprobarea PUZ pentru construirea magazinului Penny Market, aleșii PSD au spus că nu au putut ajunge datorită unor probleme personale.

Spre diferență de ședințele anterioare, discuțiile pe tema construirii magazinului alimentar pe strada Sucevei s-au desfășurat într-un climat de liniște. Cu toate acestea aleșii opoziției au avut din nou obiecții pe tema Planului Urbanistic Zonal. Consilierul Matei Pintilie s-a declarat nemulțumit de lipsa prezentării documentației de urbanism în format scriptic, de altfel obligatorie și stipulată prin legea 350. Liberalul spunea în ședință că pe adresele electronice au primit un memoriu și o planșă asupra căreia planau o serie de dubii.

Șeful compartimentului de urbanism, inginerul Cătălin Fodor își asumase greșeala pentru încurcătura produsă cu documentația în format analogic, cea primită de consilieri, care nu intră în dezbatere. ”Este o greșeală și o vină pe care mi-o asum, deoarece partea de format analogic, pusă la dispoziție, este primul PUZ care nu intră pentru aprobare. Al doilea PUZ, depus de proiectant, este la mine. S-a făcut o încurcătură. Este o greșeală, mi-o asum. Documentația pe care ați primit-o nu este cea corectă. Este primul PUZ. În cel de al doilea PUZ aveți exact documentația aferentă. Probabil v-a fost pus la dispoziție. Vorbesc de documentul analogic”

La discuție au participat proiectantul Planului Urbanistic Zonal și arhitectul Romulus Eram care au amintit faptul că magazinul alimentar se construiește pe terenul retrocedat Fundației Caritatea, dar și faptul că anul acesta au fost făcute mai multe prezentări la momentul obținerii avizului de oportunitate. Pe parcursul elaborării documentației au apărut o serie de modificări între prima și cea de a doua variantă PUZ, legate de existența unei clădiri din vecinătatea maternității care aparține Consiliului Local.

Saga aprobării construirii magazinului Penny Market este departe de a se fi terminat.

La sfârșitul lunii noiembrie proiectul de hotărâre ar putea fi pus din nou pe ordinea de zi, ținând cont că data de 31 decembrie 2015 este termenul limită convenit cu Fundația Caritatea pentru evacuarea clădirii în care funcționează Maternitatea Fălticeni.

Rudy Hödl

ȘTIRI