Pe varianta de trafic greu din Fălticeni se circulă ca în palmăActualitate

Pe varianta de trafic greu din Fălticeni se circulă ca în palmă

       Accesări: 1599

Un drum pe care acum se circulă ca în palmă. Cârpită în fiecare an, varianta de trafic greu trece în rândul străzilor reabilitate și modernizate din municipiul Fălticeni. Lucrările de asfaltare au fost realizate de operatorul local ELBI în cadrul contractului multianual semnat în vara anului trecut.

Au fost modernizate integral atât partea carosabilă cât și trotuarele. Curbele din zona Școlii ”Mihail Sadoveanu” au fost lărgite pentru fluidizarea circulației autotrenurilor.

La începutul anilor 80 strada Dogari devenea șoseaua destinată mașinilor de tonaj care tranzitau orașul spre Suceava cât și spre fosta zonă industrială. Realizată din beton și cu o lungime de 600 de metri, varianta de trafic greu a fost adusă la standarde actuale.

Au fost turnate două straturi de asfalt, iar între acestea s-a așezat un material compozit care absoarbe șocurile mecanice provocate de greutatea mașinilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Primarul Cătălin Coman s-a declarat mulțumit de calitatea lucrărilor executate de ELBI, dar și de ritmul de lucru.

”Mă declar mulțumit de calitatea lucrărilor. Se circulă în condiții foarte bune, moderne, pe varianta de trafic greu, după mai bine de 30 de ani.”, afirmă șeful administrației locale. ”Spre deosebire de alte drumuri din municipiu, strada Dogari (varianta de trafic greu), datorită specificului legat de traficul rutier, dispune de o membrană geotextilă între cele după straturi de asfalt, un material care preia șocurile și conferă rezistență sporită.”

Până acum, singura stradă din Fălticeni care dispunea de membrană geotextilă era 13 Decembrie, stradă destinată, de asemenea, traficului greu.

Lucrările de reabilitare au început pe 23 iulie și au fost încheiate pe 7 august, cu o săptămâna mai devreme decât plănuise operatorul local ELBI.

Timp de două zile varianta de trafic greu a fost închisă pentru turnarea ultimului strat de asfalt. Circulația s-a redeschis miercurea trecută, după ce luni și marți mașinile de tonaj au trecut prin centrul municipiului. Polițiștii locali au dirijat traficul rutier pe străzile 13 Decembrie, Sucevei și Bulevardul Revoluției.

Odată cu turnarea asfaltului, zgomotul produs la trecerea camioanelor și autotrenurilor s-a diminuat simțitor.

La începutul săptămânii viitoare va fi asfaltată și porțiunea de drum de pe strada Victoriei, de la vulcanizare la punctul de lucru E.ON Gaz, care iese direct în varianta pentru traficul greu.

ȘTIRI