Paul Adrian Tihan din Fălticeni a câștigat Marele premiu al Festivalului Național de Folk „Nada Florilor”Local

Paul Adrian Tihan din Fălticeni a câștigat Marele premiu al Festivalului Național de Folk „Nada Florilor”

       Accesări: 449

Asociația Pathos Cultural, în parteneriat cu Primăria municipiului Fălticeni și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava, a organizat în perioada 15-16 octombrie 2016, a 4-a ediție a Festivalului Național Concurs de Muzică Folk pentru Tineret “Nada Florilor”.

Festivalul s-a desfășurat în sala de spectacole a Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”. În concurs au participat 9 concurenți la Secțiunea Interpretare și 7 concurenți la Secțiunea Creație.

Președintele juriului a fost cantautorul Walter Ghicolescu. Premiile, în valoare totală de 7.300 de lei, au fost asigurate de Primăria Municipiului Fălticeni și Asociația Pathos Cultural. Invitați în recital au fost: Walter Ghicolescu, Trupa FolkFrate și Vasile Șeicaru.

“Mă bucur că reușim, în ciuda greutăților, să continuăm acest festival. Din discuțiile pe care le-am avut cu membrii juriului, aceștia mi-au spus cu toată sinceritatea că prestația concurenților a fost deosebită. Sunt copii valoroși, foarte buni și asta mă bucură și mă face să promit că acest festival va avea continuitate.” – prof. Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Am reușit să organizăm și în acest an Festivalul de folk Nada Florilor, cu toate că a fost foarte greu având în vedere înrăutățirea vremii. Cu toate acestea, calitatea spectacolului a fost foarte bună, juriul a fost mulțumit de ceea ce a văzut. Vreau să mulțumesc Primăriei Fălticeni, Consiliului Local, domnului primar care de la început a susținut această idee și continuă să fie alături de noi. Mulțumim în egală măsură și Direcției Județene pentru Tineret și Sport Suceava dar și sponsorilor din Fălticeni și București.” – Marius Irimia, organizatorul festivalului, președintele Asociației Pathos Cultural.

Premiile Festivalului Național Concurs de Muzică Folk pentru Tineret “Nada Florilor”, Fălticeni, 15-16 octombrie 2016

Marele premiu – Trofeul “Nada Florilor” (2.000 lei): Paul – Adrian Tihan (Fălticeni)

Secțiunea creație:

Locul 1 (1.000 lei): Victor – Mihai Moșoi (Bușteni, jud. Prahova)

Locul 2 (750 lei): Trupa EFFECTIV (Piatra Neamț)

Locul 3 (500 lei): Ștefana Anechiforesei (Fălticeni)

Secțiunea interpretare:

Locul 1 (1.000 lei): Mateiana Anechiforesei (Fălticeni)

Locul 2 (750 lei): Vlad Calimandriuc (Botoșani)

Locul 3 (500 lei): Ionuț Stoian (Zănești, jud. Neamț)

Premiul special al juriului (500 lei): Andra Cristina Frunză (Dorohoi, jud. Botoșani)

Mențiuni (100 lei): Antonio Tănasă (Dorohoi, jud. Botoșani), Trupa KM 0 (Piatra Neamț), Ioana Vîrvara (Vadu Moldovei, jud. Suceava)

Galerie foto / video în curs de actualizare…

 

ȘTIRI