Patru vasluieni trimiși în judecată după ce au înșelat o fălticeneancă prin metoda “accidentul”Local

Patru vasluieni trimiși în judecată după ce au înșelat o fălticeneancă prin metoda “accidentul”

       Accesări: 700

Procurorii fălticeneni au anunțat joi, 9 februarie 2017, că au dispus trimiterea în judecată a patru bărbați, acuzați de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Faptele care au determinat trimiterea în fața instanței de judecată a celor patru infractori s-au consumat pe data de 12 septembrie 2015.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, în ziua amintită, în baza unei înţelegeri prealabile, în timp ce se afla în stare de detenţie, inculpatul Nedelcu Giorgian a contactat o persoană de sex feminin pe care, folosind metoda „accidentul”, a indus-o în eroare susţinând în mod nereal că nora sa a suferit leziuni traumatice în urma unui accident rutier şi operaţia chirurgicală costă 3500 euro,  determinând-o să-i remită suma de 1000 euro, banii ajungând la inculpat cu ajutorul complicilor Melinte Mihai-Alin, Simion Mihai şi Chelaru Romeo-Constantin.”

Cazul a fost mediatizat la vremea respectivă. Victima este fost o femeie din Fălticeni, iar cei care au înșelat-o sunt patru tineri cu vârste între 20 și 28 de ani (la acea dată), din Cozmești, județul Vaslui.

Nedelcu Giorgian (25 de ani), aflat atunci în detenție, s-a recomandat a fi medic. El și-a convins victima, telefonic, să-i trimită 1000 de euro, bani care au fost ridicați de la locuința femeii de cei trei complici, care s-au deplasat cu o mașină la Fălticeni.

ȘTIRI