Patru şoferi iresponsabili au ajuns în această lună în arestul IPJ SuceavaRural

Patru şoferi iresponsabili au ajuns în această lună în arestul IPJ Suceava

       Accesări: 53

Chiar dacă nu au fost implicate în accidente rutiere soldate cu victime,  4 persoane au ajuns de la începutul acestei luni în arestul IPJ Suceava, în urma încălcării legislaţiei rutiere.

„Cumulul de infracţiuni la regimul rutier pe care cei patru conducători auto le-au săvârşit au evidenţiat o iresponsabilitate totală faţă de siguranţa în trafic şi nesocotire evidentă a legii”, spun poliţiştii.

Aceştia atrag atenţia conducătorilor auto care nu respectă legislaţia rutieră că vor da dovadă de fermitate maximă pentru sancţionarea celor care încalcă normele legale în domeniu, punând în pericol siguranţa traficului rutier.

Ultimul ajuns în arest este un bărbat de 43 de ani din Vicovu de Sus, care nu posedă permis de conducere. Marţi, 12 august, acesta se afla la volanul unei maşini pe un drum public din localitatea de domiciliu şi a fost oprit în trafic de un echipaj al poliţiei. Bărbatul a oprit, însă a abandonat maşina şi a fugit, fiind în cele din urmă găsit de poliţişti.   

Imprumutul Promotional de Sarbatori

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat! În urma verificării autorizației de circulație provizorie pe care acesta a prezentat-o pentru control, s-a constatat faptul că numărul de circulație provizorie este expirat din luna mai a acestui an.

În cauză s-a  întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Poliţiştii au emis o ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore. Cel în cauză a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării măsurilor legale care se impun.

ȘTIRI