Patru sancțiuni aplicate de ISU Suceava pentru incendierea vegetației uscateRural

Patru sancțiuni aplicate de ISU Suceava pentru incendierea vegetației uscate

       Accesări: 343

Inspectorii de specialitate ai pompierilor militari suceveni au aplicat, în cursul zilei de marți, 5 martie 2019, patru sancțiuni contravenționale, în cuantum de 2.500 lei fiecare, celor care au provocat astfel de incendii de vegetație uscată.

Potrivit ISU Suceava, misiunile inspectorilor vor continua, urmând ca după identificarea autorilor incendiior, aceștia să fie sancționați conform legislației în vigoare.

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 8 incendii. Dintre acestea, 3 au fost la vegetație uscată.

De la începutul lunii martie, în Fălticeni, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată.

La nivel național, ân primele cinci zile ale lunii martie, pompierii au acționat pentru stingerea a 1300 de incendii de vegetație uscată, fiind afectate peste 3.800 de hectare și mai multe gospodării.

Utilizarea focului deschis pentru curățarea terenurilor în condiţii de vânt şi fără respectarea măsurilor obligatorii de protecţie favorizează propagarea incendiilor la locuințele oamenilor, proprietăți sau la fondul forestier.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi cuprinse între 1.000 – 6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000 – 50.000 pentru persoane juridice.

De asemenea, incendierile din ariile protejate constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

ȘTIRI