Cinci proiecte din Fălticeni și Preutești pot fi votate pentru etapa națională în competiția activităților din „Școala altfel”Educație

Cinci proiecte din Fălticeni și Preutești pot fi votate pentru etapa națională în competiția activităților din „Școala altfel”

       Accesări: 606

Concursurile din mediul educațional continuă în vacanța de vară. Proiectele derulate în cadrul programului național „Școala altfel” au intrat în competiția lansată de Ministerul Educației Naționale care va premia cele mai de succes activități extrașcolare desfășurate în anul școlar ce s-a încheiat de curând. După evaluarea acestora au fost anunțați laureații calificați pentru faza pe țară.

La nivelul județului Suceava au fost selectate 10 proiecte pentru etapa națională.

Acestea pot fi votate pe internet, până inclusiv duminică la ora 24:00.

Cinci dintre activitățile extrașcolare de succes, laureate ale etapei județene, aparțin unor unități de învățământ din zona Fălticeni care au posibilitatea de a câștiga premiile oferite de minister.

Din municipiu sunt calificate proiectele de la Colegiul Național „Nicu Gane” – Introducere în robotică „Arduino Workshop” (profesor coordonator Marcel Ciuruș), Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” – Abilități de viață în anul centenarului (profesor coordonator Mihaela Jarcău),  Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” – Ucenici în atelierul maestrului Ion Irimescu (profesori coordonatori Ermolania Dan și Marius Pintilii) și Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” – Marșul Verde (profesor coordonator Elena Pașcovici).

Un alt proiect laureat este cel al Școlii Gimnaziale Preutești – „Zâmbete pentru bunici (foto)”, coordonat de profesorii Neculai Șchiopoaia, Gabriela Dumbrăvanu și Roxana Florea.

Celelalte șase proiecte de succes sunt din Suceava, Gura Humorului și Dorna Arini.

Părinții, elevii, profesorii și nu numai ei pot susține fiecare proiect prin intermediul votului electronic.

Activitățile pot fi votate în perioada 21 iunie – 24 iunie la adresa: http://scaltfel.edu.ro.

Competiția este structurată pe 10 domenii distincte.

Platforma acceptă un singur vot, pentru fiecare domeniu în parte, de pe aceeași adresă electronică (votantul va primi legătura de confirmare a votului, la adresa electronică pe care o va introduce în momentul votării).

Organizatorii anunță că voturile care vin de pe adrese electronice fictive, temporare sau ilegale vor fi anulate de administratorii platformei.

Pentru stabilirea câștigătorilor la etapa națională se realizează evaluarea activităților, care reprezintă 80% din rezultatul final și 20% reprezintă numărul de voturi.

Pe lângă cele 10 activități laureate, la etapa județeană a competiției au fost premiate alte 33 de activități din „Școala altfel”.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI