Patru noi proiecte pentru comuna Cornu Luncii au primit finanțare în valoare de 9,5 milioane de leiRural

Patru noi proiecte pentru comuna Cornu Luncii au primit finanțare în valoare de 9,5 milioane de lei

       Accesări: 1289

Modernizarea comunităților rurale are la bază sute de proiecte. Primăria Cornu Luncii este una dintre administrațiile locale care a reușit să atragă finanțări după finanțări pentru principalele obiective din comună. Activitatea edilului Gheorghe Fron este oglindită prin valoarea și multitudinea investițiilor atrase de unitatea administrativă cu cele mai multe sate din zona Fălticeni.

Patru noi proiecte au fost aprobate recent și au primit finanțarea necesară.

Valoarea acestora ajunge la 9,5 milioane de lei. Investițiile sunt destinate implementării unor obiective importante din Băișești, Păiseni, Șinca și Sasca Mare.

Primarul Fron susține că proiectele reprezintă reușita unei echipe de oameni care sunt dedicați valorilor și dezvoltării localităților din comuna Cornu Luncii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Sunt bucuros că am făcut acești pași importanți pentru comuna noastră. Avem, iată, patru proiecte care au primit finanțare. Sunt sume importante de bani pe care le atragem în investiții la fel de importante.”, a declarat primarul Gheorghe Fron pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „Proiectele, ce vor fi realizate în patru sate din comuna Cornu Luncii, sunt rodul muncii unei echipe de profesioniști, oameni dedicați valorilor și dezvoltării localităților noastre.”

Cele patru proiecte vor fi realizate prin PNDL (Programul Național de Dezvotare Locală).

Gheorghe Fron a semnat recent contractele de finanțare la Ministerul Dezvoltării, sursa finanțării obiectivelor de investiții aprobate pentru comuna Cornu Luncii.

Un proiect este destinat satului Băișești unde va fi construit un dispensar uman, iar celelalte trei pentru localitățile Sasca Mare, Șinca și Păiseni unde vor fi înființate sisteme de alimentare cu apă.

Dispensarul de la Băişeşti va fi finanțat cu 2,2 milioane de lei, din care 210.000 de lei vor fi alocați de la bugetul local.

Primarul Fron a menționat că proiectul privind aducţiunile de apă depășeșete ca valoare 9 milioane de lei. Contribuția Primăriei va fi de 345.800 de lei, iar pe toate proiectele se ridică la peste 550.000 lei. Edilul precizează că acum urmează procedurile de achiziție publică pentru desemnarea constructorului şi pentru demararea lucrărilor.

Cele patru noi proiecte se adaugă celorlate 63 care au fost depuse de Gheorghe Fron la București pentru obținerea de fonduri guvernamentale și europene pentru continuarea modernizării și dezvoltării în cele 9 localități componente ale comunei Cornu Luncii.

ȘTIRI