Patru noi parcometre în centrul municipiului FălticeniLocal

Patru noi parcometre în centrul municipiului Fălticeni

       Accesări: 1105

Adio locuri de parcare gratuite. Primăria Fălticeni va amplasa patru noi parcometre din primăvara acestui an. Toate aparatele vor fi montate în centru, zona unde șoferii găsesc mai greu un spațiu pentru a staționa cu mașina în timpul zilei.

Noile parcometre vor fi puse în funcțiune cel mai probabil din luna aprilie.

Două astfel de aparate vor fi instalate pe strada Republicii, de la sediul ANAF până la intersecția cu strada Dogari, iar alte două vor fi amplasate între Ceasul Global și Catedrala Învierii.

Autoritățile aveau în plan să le aducă încă din 2013, însă strada a fost reabilitată cu fonduri europene, iar cinci ani nu au avut voie să intervină sub nici o formă la infrastructură.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Un astfel de aparat aduce încasări lunare de aproximativ 600 de lei și colectează anual în jur de 7.000 de lei.

Primaria va plăti între 12 și 14.000 de lei pentru un parcometru, iar costul de achiziție va fi amortizat după 20 de luni. Tarifele și orarul încasărilor pe zona centrală nu vor diferi cu nimic de cele cu care s-au obișnuit localnicii, dar și șoferii aflați în tranzit.

Cele patru noi parcometre vor atrage aproximativ 30.000 de lei anual la bugetul municipiului Fălticeni.

În prezent funcționează opt aparate pentru plata locurilor de parcare, toate amplasate în zona centrală sau în apropiere de aceasta. Un simplu calcul arată că toate cele 12 parcometre vor colecta la bugetul local între 85 și 90.000 de lei anual.

ȘTIRI