Rural

Patru încercări eşuate de înşelăciune prin metoda “accidentul” într-o singură zi

       Accesări: 53

actiune prevenire inselaciuni 3Luni, 21 septembrie, au fost sesizate patru încercări de a înşela cetăţenii prin metoda ,,accidentul”. Trei dintre aceste încercări au dejucate  de persoane vârstnice care au dat dovadă de responsabilitate şi au urmat recomandările poliţiştilor.

“În ultimele zile, infractorii au eşuat în mai multe tentative de a înşela cetăţenii prin metoda accidentului tocmai datorită faptului că aceştia au dat dovadă de luciditate şi responsabilitate şi au respectat sfaturile preventive ale poliţiştilor. Din păcate, în contrinuare sunt înregistrate şi cazuri în care persoanele vârstnice cad victime infractorilor. Trebuie ştiu faptul că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare. Prima este autosesizarea poliţiştilor cu privire la un eveniment rutier sau depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, în condiţiile legii. În cazul în care există doar pagube materiale, poate opera înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

În jurul orei 13.00, o femeie de 59 ani, din municipiul Suceava, a sesizat faptul că, persoane necunoscute au încercat să o inducă în eroare că fiul său a comis un accident rutier cu victime. În momentul în care persoana vătămată i-a spus celei care a apelat-o că doreşte să discute cu fiul său, aceasta a închis telefonul, după care partea vătămată l-a contactat telefonic pe fiul său şi a aflat de la acesta că este bine şi se află la serviciu, dându-şi seama că persoana necunoscută a încercat să o înşele.

O altă femeie, în vârstă de 84 ani, din municipiul Suceava, a sesizat telefonic faptul că, în jurul orei 16, persoane necunoscute au încercat să o înşele, pretinzând că fiica ei a provocat un accident rutier, iar pentru a clarifica situaţia pe cale amiabilă trebuie să-i dea suma de 20.000 lei. Bătrâna a contactat telefonic rudele şi pe fiica sa, aflând de la aceasta că este bine şi se află la serviciu, dându-şi seama că persoana necunoscută a încercat să o înşele.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La ora 18.00, o  altă suceveancă, în vârstă de 77 ani, a sesizat faptul că, persoane necunoscute au încercat să o înşele, pretinzând că fiica ei a provocat un accident rutier. Şi în acest caz femeia a contactat telefonic rudele şi pe fiica sa.

Nu la fel de precaut a fost un bătrân de 87 de ani din municipiul Suceava, care tot ieri,  la ora 16.00, a primit pe telefonul fix un apel de la un bărbat care i-a comunicat că fiica sa a comis un accident rutier pe trecere de pietoni, soldat cu vătămarea corporală a unei femei. Acesta i-a precizat că totul se poate rezolva pe cale amiabilă dacă oferă suma de 15.000 lei victimei pentru a nu depune plângere. În timp ce bătrânul era încă la telefon discutând cu persoana necunoscută, după circa jumătate de oră, în curtea persoanei vătămate s-a prezentat un tânăr care a spus doar că a venit după bani şi după ce a luat suma de 15.000 lei a plecat. În aceeași seară în jurul orei 19.30, după ce reclamantul a contactat-o pe fiica sa şi a constatat că nu a comis vreun accident, şi-a dat seama că a fost înşelat.

ȘTIRI