Patru incendii în zona Fălticeni în primele zile ale noului anRural

Patru incendii în zona Fălticeni în primele zile ale noului an

       Accesări: 899

În perioada 31 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, pompierii militari suceveni au executat 119 misiuni în domeniul situaţiilor de urgenţă. S-au înregistrat 15 intervenţii pentru localizarea şi lichidarea unor incendii, 81 de misiuni de acordare a primului ajutor medical de către echipajele SMURD şi 23 alte misiuni specifice.

Incendiu în Fălticeni în primele minute ale lui 2017

Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni s-au aflat în misiune din primele minute ale noului an.

Două autospeciale cu apă şi spumă au intervenit în municipiul Fălticeni, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje în aer liber. Focul a fost anunțat la ora 0.05.

La sosirea echipajelor, ardeau coceni de porumb şi un gard din lemn, fără pericol de propagare. Incendiul a fost lichidat la ora 0:45. Au ars aproximativ 300 de kilograme furaje şi circa 6 metri liniari de gard.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, în urma unui joc de artificii, mai exact în urma manipulării necorespunzătoare a materialelor pirotehnice.

Depozit de furaje distrus de foc în localitatea Brăieşti

Circa 8 tone de furaje au ars luni, 2 ianuarie, într-un incendiu, în localitatea Brăiești. Focul a degradat alte 5 tone de furaje.

În jurul orei 13, Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni și voluntarii Serviciului Voluntar şi Privat pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Cornu Luncii, au intervenit cu patru autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Brăieşti, comuna Cornu Luncii.

La sosirea echipajelor, ardea violent depozitul de furaje, existând pericolul de propagare la anexele gospodăreşti.

Incendiul a fost lichidat la ora 14:25. Au ars aproximativ 8 tone de furaje şi s-au degradat alte 5 tone.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor (provenite din soba cu acumulare de căldură) purtate de vânt pe materiale combustibile, a anunțat ISU Suceava.

Intervenție de aproape 7 ore la un incendiu de vegetaţie uscată în Dolheştii Mari

Militarii Punctului de Lucru Dolhasca, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dolheşti, au intervenit luni, 2 ianuarie, în jurul orei 13.00, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit pe terenul unor cetăţeni ai comunei Dolheşti, în localitatea Dolheştii Mari.

La sosirea echipajelor, ardea vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de aproximativ 3 hectare, fără pericol de propagare.

Incendiul a fost lichidat la ora 20:05, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis, în spaţii deschise, lăsat nesupravegheat.

 

Două case din Siliştea Nouă amenințate de un incendiu care ar fi pornit de la jocul cu focul al unor copii

Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni şi ai Punctului de Lucru Dolhasca au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Siliştea Nouă, comuna Dolhasca. Incendiul s-a produs luni, 2 ianuarie, în jurul orei 19.35.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la depozitul de furaje, existând pericolul de propagare la două case de locuit şi la un adăpost de animale, aflate în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 21:45 şi au ars aproximativ 5 tone de furaje.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jocul copiilor cu focul.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat cele două locuinţe şi adăpostul de animale.

ȘTIRI