Patru evenimente la Fălticeni de Ziua Mondială a Tenisului de MasăSport

Patru evenimente la Fălticeni de Ziua Mondială a Tenisului de Masă

       Accesări: 249

Ziua Mondială a Tenisului de Masă a fost sărbătorită pe data de 6 aprilie în peste 80 de țări din întreaga lume.

În România, Federația internațională (ITTF) și AmaTur România au organizat, în perioada 6-9 aprilie 2017, un număr de 140 de evenimente sportive, la care au participat circa 3000 de iubitori ai tenisului de masă.

World Table Tennis Day a avut programate patru evenimente și la Fălticeni, organizate cu sprijinul liceelor și al Primăriei Fălticeni, iar în județul Suceava au mai fost organizate competiții la Suceava, Vatra Dornei și Gura Humorului.

Sâmbătă, 8 aprilie, sala de sport a Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu” a găzduit două turnee. Dimineață s-a desfășurat un turneu de dublu destinat amatorilor, cu participanți din Fălticeni și Suceava.

Pe primul loc s-a clasat echipa Nemaciuc Ovidiu – Văculișteanu Ionuț (Suceava), iar pe locul doi echipa Bălău Laurențiu – Aldea Nelu, din Fălticeni.

Ziua de tenis a continuat cu  Turneul B+ „WTTD – AmaTur România”, care s-a bucurat de o prezență numeroasă la cele două categorii: Amatori (16 participanți) și Open (10 participanți).

La Amatori a câștigat Văculișteanu Ionuț din Suceava, care l-a învins după o finală spectaculoasă pe Gugleș Marius din Câmpulung Moldovenesc. Pe locurile 3 și patru s-au clasat Nemaciuc Ovidiu (Suceava) și Aldea Nelu (Fălticeni).

Câștigător la categoria Open a fost Hasna Cosmin din Straja, învingător în finala jucată cu fălticeneanul Marius Moșneagu. Pe locul 3 a terminat concursul rădăuțeanul Țigănaș Mihai.

Organizatorul competiției AmaTur pentru zona Moldovei, fălticeneanul Cătălin Cozma, a remarcat colaborarea cu cele trei colegii și cu Primăria Fălticeni, pentru organizarea turneelor în cadrul acestei sărbători unice a tenisului de masă.

Competiții în cadrul Zilei Mondiale a Tenisului de Masă au fost organizate și de Colegiul Național “Nicu Gane” și Colegiul “Vasile Lovinescu”.  Elevii au participat în număr mare la cele două concursuri.

La Colegiul Național “Nicu Gane”, cei mai buni au fost: Roznovan Mihail – Locul 1, Guguluș Luca – Locul 2,  Ailenei Andrei – Locul 3.

Colegiul “Vasile Lovinescu” i-a premiat pentru evoluíile lor pe: Asavei Florin (XI Agricol) – Locul 1,  Chiriac Paul (IX mecanic) – Locul 2, Munteanu Florin (XI Constructii) – Locul 3. La fete concursul a fost câștigat de Stan Florentina (IX Agricol).

Primarul Cătălin Coman a fost prezent sâmbătă la turneele organizate la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu”, ocazie cu care a anunțat că tenisul de masă se bucură și în acest an de susținerea financiară a municipalității, pentru participarea în competițiile naționale și organizarea altor evenimente locale.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI