Patru elevi ai Colegiului ”Nicu Gane” au obținut două premii I la un concurs internațional pe proiecte de mediuEducație

Patru elevi ai Colegiului ”Nicu Gane” au obținut două premii I la un concurs internațional pe proiecte de mediu

       Accesări: 77

Sunt cei mai buni. Elevii fălticeneni confirmă din nou nivelul ridicat de pregătire atât în domeniul geografiei cât și ecologiei.

Patru reprezentanți ai Colegiului Național ”Nicu Gane” au participat zilele acestea la un concurs internațional pe proiecte de mediu de unde s-au întors cu două premii I.

Desfășurată la Iași, în perioada 8 – 10 august, competiția a reunit elevi de liceu din mai multe țări europene. La secțiunea ecologie au fost depuse 50 de proiecte pe teme de mediu.

Elevii fălticeneni au venit la concursul internațional cu două proiecte. Dimitrie Cielecki i-a impresionat pe profesorii din juriu cu ultima evoluție, varianta finală și îmbunătățită, în proiectul Casei Ecologice, în timp ce Andrei Bârgovan, Maria Azoiței și Ștefan Șoptelea au prezentat un studiu referitor la ”Evidențierea efectului de seră în zona Fălticeni”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Juriu a decis ca Dimitrie Cielecki să primească premiul I și trofeul concursului internațional pentru conceptul casei ecologice, iar elevilor care au pregătit lucrarea de analiză pe tema poluării să li se acorde, de asemenea, tot premiul I.

Elevii câștigători se pregătesc la Clubul Copiilor Fălticeni sub îndrumarea profesorului doctor Marcel Porof.

Pe lângă proiectele de mediu, competiția s-a desfășurat și pe alte secțiuni, dedicate referatelor, desenelor, dar și fotografiilor pe
teme ecologice. Concursul se află în calendarul competițional al Ministerului Educației Naționale.

ȘTIRI