Patru echipaje ale SMURD și Ambulanței Fălticeni au căutat 20 de minute un accident inexistent semnalat la numărul 112Local

Patru echipaje ale SMURD și Ambulanței Fălticeni au căutat 20 de minute un accident inexistent semnalat la numărul 112

       Accesări: 3903

Glume proaste pe banii statului și timpul oamenilor plătiți să salveze vieți. Mai multe echipaje din Fălticeni au fost chemate să intervină astăzi, în urma unui apel primit numărul unic 112. Solicitarea a fost făcută de o femeie care le-a spus operatorilor că în comuna Rădășeni s-a produs un accident în care sunt implicate trei autovehicule.

Pentru că situația părea foarte gravă, au fost trimise în teren nu mai puțin de patru echipaje.

Trei mașini de la SMURD, două  cu accesorii pentru descarcerare și o autospecială cu paramedici, și una de la Ambulanță s-au deplasat de urgență în localitatea învecinată pentru a-și face datoria.

Între timp apelantul și-a închis telefonul mobil. Operatorii au încercat de mai multe ori să ia legătura cu femeia care anunțase evenimentul rutier. Chiar și așa, toți au luat de bună informația primită.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ferm convinși că nu este vorba de o farsă, oamenii din echipaje și-au continuat misiunea. Au bătut comuna în lung și în lat pentru a descoperi locul accidentului, să ajungă la victime și să acorde ajutor. După 20 de minute de căutări li s-a cerut de către operatori să sisteze intervenția.

Oamenii care salvează vieți tocmai aflaseră că au fost ținta unei farse.

”Alarmă falsă în urma unui apel la 112. O femeie a anunțat un accident în Rădășeni în care au fost implicate trei mașini, după care și-a închis telefonul.” ne-a declarat plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava. ”Nu știam dacă sunt victime și ce s-a întâmplat. Încercând să o reapelăm nu a mai răspuns. Avea telefonul în continuare închis. Totuși, pentru mai multă siguranță, la locul accidentul s-au deplasat trei echipaje SMURD și unul de la SAJ. Deși au făcut toate rutele posibile din Rădășeni nu au găsit accidentul semnalat.”

Din fericire în timpul intervenției nu au existat apeluri care ar fi necesitat intervenția echipajelor într-un alt loc din zona Fălticeni.

Conform procedurilor, Poliția urmează să identifice persoana și numărul apelantului care s-a ținut de glume. Amenzile aplicate în astfel de situații sunt usturătoare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava astfel de alarme false nu sunt cazuri chiar izolate. Lunar se primesc mai multe apeluri care pun pe drumuri echipaje care consumă fără rost energie, resurse și mai ales timp.

ȘTIRI