Patru drumuri județene din Boroaia, Mălini, Slatina, Hârtop și Vulturești vor fi modernizate cu 100 milioane de leiRural

Patru drumuri județene din Boroaia, Mălini, Slatina, Hârtop și Vulturești vor fi modernizate cu 100 milioane de lei

       Accesări: 3348

Autoritățile susțin tot mai mult proiectele de investiții în infrastructură. Județul Suceava are una dintre cele mai mari rețele de drumuri din România, iar unele căi rutiere arată deplorabil. Gropile și denivelările sunt la tot pasul, iar șoferii cheltuie bani pe reparații pentru că șoseaua nu a mai fost întreținută .

Vorbim drumuri județene pe care nu s-a mai intervenit de 30 – 40 de ani deoarece nu au fost bani sau din lipsă de interes. În același fel se prezintă zeci de drumuri comunale, municipale și orășenești.

Câteva dintre aceste șosele care se prezintă jalnic se află în zona Fălticeni. Acestea urmează să fie modernizate cu fonduri PNDL, finanțările fiind asigurate prin Ministerul Dezvoltării Regionale.

Patru drumuri județene care trec prin comunele Mălini, Slatina, Boroaia, Vulturești și Hârtop vor intra în programul de reabilitare și asfaltare, cel mai probabil de anul viitor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Drumul DJ 209 B, din comuna Mălini, între Văleni, Stânișoara și Iesle va fi modernizat până la limita cu județul Neamț. Mai exact vor fi reabilitați 14,5 kilometri de drum care vor costa cu 46,77 milioane de lei.

Pe drumul DJ 155 B, din comuna Boroaia, vor fi asfaltați 6 kilometri între Boroaia, Urecheni și Timișești. Suma alocată este de 9,19 milioane de lei.

Un alt proiect de modernizare vizează drumul DJ 209 A, între Mălini, Slatina și Găinești, un drum cu un carosabil dezastruos, care va fi asfaltat pe 12,3 kilometri. Costurile lucrărilor se ridică la 21,94 milioane de lei.

Alt drum aflat într-o stare jalnică este DJ 208 C. Șoseaua care traversează comunele Hârtop și Vulturești prin centrul acestora va fi asfaltată pe 17 kilometri. Suma alocată proiectului de modernizare este de 33,45 milioane de lei.

Cele patru drumuri județene însumează 40 de kilometri de șosea ce urmează să fie reabilitată și asfaltată cu fonduri ce depășesc 100 de milioane de lei.

ȘTIRI