Patinoarul artificial din Fălticeni va fi amplasat pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”Actualitate

Patinoarul artificial din Fălticeni va fi amplasat pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”

       Accesări: 6261

Sezonul rece se apropie cu pași repezi. Sporturile de iarnă au mulți iubitori la Fălticeni, iar copiii, tinerii și adulții se vor putea bucura și anul acesta de patinoarul artificial. Peste exact o lună acesta va fi deschis publicului.

Patinoarul nu va mai fi amplasat în centrul orașului, platoul esplanadei din centru fiind în reabilitare capitală.

Autoritățile locale au decis să mute patinoarul pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale „Mihai Sadoveanu”. Decizia i-a nemulțumit pe consilierii PNL și ALDE care au bifat proiectul de hotărâre cu 1 vot împotrivă și două abțineri.

Consilierul Olguța Popa a argumentat că amplasarea patinoarului pe terenul de sport, lângă școală, nu este o idee bună pentru că va deranja desfășurarea actului educațional. Inițiatorul proiectului, primarul Cătălin Coman, a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla, deoarece patinoarul va funcționa doar după terminarea cursurilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În acest sens, primăria și școala au încheiat un acord privind funcționarea patinoarului, iar programul orar este clar stabilit.

Accesul pe suprafața de gheață se va face zilnic, între orele 14 și 22.

Patinoarul artificial se va deschide pe 30 noiembrie, în ziua de Sfântul Andrei.

Ca și în anii din urmă elevii cu rezultate bune în activitatea școlară, artistică și sportivă vor avea acces gratuit în perioada vacanței de iarnă. Programul urmează să fie anunțat luna viitoare.

Aceeași facilitate vor avea și elevii care provin din familii cu posibilități materiale reduse.

Copiii beneficiari vor fi nominalizați de către conducerile unităților școlare.

Patinoarul va avea 650 metri pătrați și va putea găzdui până la 250 de persoane. Iubitorii patinajului pe gheață vor putea practica sportul favorit, de luni până duminică.

Spațiul cu gheață artificială va fi dotat cu mantinelă, vestiare și instalație nocturnă. Patinoarul, echipat cu tehnologie modernă, aparține firmei omului de afaceri botoșănean Mihai Lichiardopol.

ȘTIRI