Patinoarul din Fălticeni se redeschide în decembrieActualitate

Patinoarul din Fălticeni se redeschide în decembrie

       Accesări: 1157

Sezonul rece se apropie cu pași repezi. Una dintre atracțiile locale pe timp de iarnă va reveni în atenția fălticenenilor. Patinoarul artificial din centrul municipiului se va redeschide în luna cadourilor.

Primită bine de public anul trecut, ideea se va contura din nou sub forma unui parteneriat public-privat.

Acordul de colaborare dintre Primăria Fălticeni și firma omului de afaceri Mihai Lichiardopol urmează să fie parafat zilele următoare, după ce proiectul de hotărâre al edilului Cătălin Coman a trecut, joi, în deliberativul local cu 15 voturi pentru.

Acesta are la bază aceleași condiții ca și parteneriatul de anul trecut. Primăria va pune la dispoziție spațiul,va asigura plata utilităților și paza, în timp ce colaboratorul are obligația să asigure asistența medicală, să amplaseze patinoarul, vestiarul și punctele de comercializare pe spații delimitate și să nu folosească instalația audio în așa fel încât să deranjeze pe cei care locuiesc în zonă.

În acord mai este prevăzut și faptul că elevii cu rezultate bune la în activitatea școalară, artisitică și sportivă să aibă acces gratuit la pationar într-un interval orar bine definit. Aceeași facilitate vor avea și elevii care provin din familii cu posibilități materiale reduse.

Parteneriatul public-privat se va derula între 1 decembrie 2017 și 1 martie 2018.

Cel mai probabil, tarifele de anul trecut vor fi practicate și anul acesta. Patinoarul se va deschide în zi de sărbătoare, pe data de 1 decembrie.

Intervalul orar urmează să fie anunțat la momentul potrivit. Anul trecut, accesul pe gheața artificială s-a făcut între orele 12 – 22.

Omul de afaceri botoșănean intenționează să aducă unele noutăți și surprize în 2017.

Patinoarul va fi amenajat lângă Carrefour Market și va fi dotat cu mantinelă, vestiare mobile și instalație nocturnă.

Clienții vor avea la dispoziție 300 de perechi de patine. Pentru începători, copii sau aduți, primii „pași” pe ringul de gheață vor fi făcuți cu ajutorul unor pinguini cu mânere de susținere.

Sub aspectul costurilor suportate anul trecut de administrația locală, acestea au depășit cu puțin suma de 20.000 de lei. Factura la energia electrică s-a ridicat la 20.000 de lei pentru lunile decembrie (inclusiv energia consumată la Festivalul de datini și obieciuri), ianuarie și jumătate din februarie, respectiv 500 de lei pentru plata apei utilizată la formarea și întreținerea gheții.

ȘTIRI