Patinoarul din Fălticeni se deschide vineriLocal

Patinoarul din Fălticeni se deschide vineri

       Accesări: 2637

Începe sezonul sporturilor de iarnă. Sfârșitul lunii noiembrie coincide cu deschiderea patinoarului din Fălticeni, unul dintre cele mai moderne din Moldova. Spațiul cu gheață artificială este amplasat ca și anul trecut în centrul orașului, în Piața „Nada Florilor”, lângă Carrefour Market, locul unde sunt așteptați în număr cât mai mare iubitorii patinajului.

Se deschide vineri

Liber la patinaj începând cu sfârșitul acestei săptămânii.

Deschiderea are loc mâine, vineri, 24 noiembrie, la ora 16.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Inițial însă proprietarul patinoarului, omul de afaceri botoșănean Mihai Lichiardopol, plănuise deschiderea, împreună cu administrația locală, pentru 30 noiembrie. Însă vremea este prielnică, iar tinerii nerăbdători să intre pe gheață.

În ultimele două zile s-au făcut lucrările specifice pentru formare straturilor de gheață. Patinoarului dispune de o stație de frig ultraperformantă, achiziționată din Italia, mantinelă, vestiare dar și instalație lumioasă cu tehnologie LED.

Tarife ca și anul trecut

Prețurile practicate anul acesta nu diferă cu nimic față de anul trecut când 150 de clienți au venit în medie la patinoar în perioada decembrie – februarie.

Prețul de intrare pe suprafața de gheață va fi 10 de lei, atât pentru copii cât și pentru adulți. Închirierea unei perechi de patine va costa 10 lei pentru 90 de minute, atât pentru copiii cât și pentru adulți. Cei care vin de acasă cu patine vor plăti doar 10 lei.

Patinatorii vor sta pe gheață 90 de minute, urmând ca următoarele 30 de minute, din intervalul seriei respective să fie rezervate pentru refacerea gheții.

La fel ca și anul trecut, vor fi oferite gratuități pentru elevii cu posibilități materiale reduse, dar și pentru cei cu rezultate bune la învățătură.

Zilele și orele în care aceștia vor avea acces la patinoar va fi anunțat curând.

Program de funcționare zilnic

Patinoarul va fi deschis zilnic, de luni până duminică.

Programul este același în fiecare zi. Iubitorii patinajului pe gheață pot alege să practice sportul favorit oricând între orele 13.30 – 21.30.

Suprafața cu gheață artificială are 650 metri și poate găzdui până la 250 de persoane.

Iubitorii sportului de iarnă vor intra pe serii, timpul alocat fiind de 120 de minute.

Concursuri și premii

Cei care nu dispun de patine vor putea închiria de la vestiare orice pereche și mărime. Sunt peste 300 de perechi de patine disponibile pentru toate vârstele.

Începătorii pot învăța să patineze pe gheață cu ajutorul unor suporturi sub formă de pinguini.

Proprietarul patinoarului susține că și anul acesta sunt vizate organizarea unor concursuri cu premii atractive. Tinerii și copiii vor putea participa la competițiile pe gheață, acestea urmând să se desfășoare în zile de sărbătoare sau la sfârșit de săptămână.

Patinoarul va fi deschis pe toată perioada iernii.

ȘTIRI