Patinoarul din Fălticeni începe să prindă contur: Deschiderea oficială va avea loc cel mai târziu pe 12 decembrieLocal

Patinoarul din Fălticeni începe să prindă contur: Deschiderea oficială va avea loc cel mai târziu pe 12 decembrie

       Accesări: 5691

Luna decembrie va aduce o premieră la Fălticeni. În centrul municipiului se va deschide peste câteva zile primul patinoar. Lucrările de amenajare au început de ieri dimineață și se vor încheia săptămâna viitoare.

Amenajarea patinoarului este posibilă în urma unui parteneriat public privat între Primăria municipiului Fălticeni și firma botoșăneanului Mihai Lichiardopol, cel care se ocupă și cu organizarea Zilelor Municipiului Fălticeni din luna iulie.

Acordul dintre părți este deja parafat, după ce în Consiliul Local, proiectul de hotărâre al primarul Cătălin Coman a primit voturile favorabile ale celor 15 aleși ai PSD, în timp ce consilierii din opoziție, ALDE și PNL au votat împotrivă pentru că nu au fost de acord ca partea de cheltuieli cu energie electrică să fie suportată din bugetul local. Edilul șef a motivat în ședință că măsura va permite stabilirea unui preț acceptabil de intrare pe suprafața de gheață.

Un amendament propus de liberalul Gheorghe Aldea, privind asigurarea asistenței medicale, a fost aprobat cu majoritate de voturi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Patinoarul va fi deschis peste cel mult 10 zile 

Patinoarul va fi inaugurat imediat ce gheața fi pretabilă patinajului. Autoritățile locale vor să-l deschidă pe 8 – 9 decembrie, însă operatorul privat spune că amenajarea poate fi condiționată și de vreme, el avansând data deschiderii pentru cel târziu pe 12 – 13 decembrie.

Amplasat pe esplanada din fața complexului comercial ”Nada Florilor”, patinoarul este poziționat între fântâna arteziană și magazinul Billa.

Programul de funcționare va fi zilnic, între orele 10 – 22.

Patinoar de 650 metri pătrați pentru 250 de persoane

Patinoarul artificial va avea o suprafață de 650 metri și va putea găzdui până la 250 de persoane.

Spațiul va fi dotat cu vestiare și mantinelă, iar seara va fi luminat cu ajutorul unor instalații luminoase cu tehnologie LED.

Parteneriatul public-privat prevede ca autoritățile locale să asigure utilitățile, energia electrică și paza patinoarului. Operatorul economic va pune la dispoziție și va amenaja pe propria cheltuială întregul patinoar cu toate dotările necesare și va asigura permanența unui serviciu de prim ajutor.

Tehnologie italiană de ultimă generație

Patinoarul va funcționa cu ajutorul tehnologiei italiene, instalația de frig ce va fi folosită fiind de ultimă generație. Aparatura urmează să sosească la începutul săptămânii viitoare.

Costurile de achiziție ale sistemului sunt suportate integral de partenerul privat.

Instalația va fi asamblată și pusă în funcțiune în 24 de ore. Tehnologia performantă de răcire și menținere a gheții va permite ca patinoarul să fie funcțional până la o temperatură exterioară de maximum 7 grade Celsius.

10 lei pentru 90 de minute pe gheață

Iubitorii sportului de iarnă trebuie să știe că vor intra pe serii, timpul alocat fiecărei serii fiind de 120 de minute.

Prețul de intrare pe suprafața de gheață va fi 10 de lei, atât pentru copii cât și pentru adulți. Patinatorii vor sta pe gheață 90 de minute, urmând ca 30 de minute, din intervalul seriei respective să fie rezervate pentru refacerea gheții.

Doritorii vor avea la dispoziție 300 de perechi de patine, de mărimi diferite.

Închirierea unei perechi de patine va costa 10 lei pentru 90 de minute, atât pentru copiii cât și pentru adulți.

Gratuități pentru elevii silitori și copiii nevoiași

Autoritățile locale pregătesc și câteva surprize elevilor. Copiii cu posibilități materiale reduse vor avea acces gratuit la patinoar, într-un interval orar bine definit. Regula se va aplica și pentru elevii cu rezultate deosebite la învățătură, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani.

Toți aceștia vor primi intrări gratuite zilnice, de luni până duminică. Accesul fără plată va fi valabil doar între orele 10 și 14 ale fiecărei zile. Elevii din categoriile menționate vor primi, tot gratuit, și perechea de patine.

Primarul Cătălin Coman afirmă că săptămâna viitoare se va întâlni cu directorii unităților școlare pentru a propune criteriile de selecție ale elevilor care vor avea acces gratuit pe suprafața de gheață, în baza rezultatelor foarte bune la învățătură sau nevoilor sociale.

Potrivit contractului semnat între Primăria municipiului Fălticeni și partenerul privat, patinoarul va fi deschis până pe 28 februarie 2017.

ȘTIRI