Patinoar cu nocturnă la Fălticeni: Primăria plănuiește investiții de 400.000 lei pentru amenajarea spațiuluiExclusiv

Patinoar cu nocturnă la Fălticeni: Primăria plănuiește investiții de 400.000 lei pentru amenajarea spațiului

       Accesări: 391

Este oficial! Aici se va construi primul patinoar din Fălticeni. Pe Aleea Teilor urmează să fie amenajat spațiul destinat celui mai practicat sport al iernii.

Viitorul patinoar va fi amplasat între sala se sport ”Gabriel Udișteanu” și fosta cabană ”Nada Florilor”, în fața stadionului de fotbal ce poartă aceiași titulatură.

Spațiul pe care Primăria îl are la dispoziție este de peste 1.500 de metri pătrați, însă dimensiunile arenei patinatorilor și ale întregii construcții nu sunt deocamdată cunoscute. Asta pentru că, de ceva timp, se lucrează la proiectul tehnic.

Pe terenul care acum este plin cu buruieni, autoritățile locale vor pentru patinoar 400.000 de lei. Suma este aproape identică amenajării celor șase noi locuri de joacă pe care municipalitatea le va inaugura vara aceasta.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Banii, proveniți de la bugetul local, există așa că totul ține de modul în care specialiștii vor finaliza proiectul tehnic.

”În momentul de față suntem la faza realizării proiectului tehnic. Am alocat de la bugetul local suma de 400.000 lei pentru patinoar. Încercăm să corelăm proiectul tehnic cu banii pe care îi avem la dispoziție.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman.

Întrebat dacă patinoarul va fi gata anul acesta, edilul șef a explicat că momentan nu avansează nici o dată pentru ”până nu vede proiectul tehnic definitivat”.

Patinoarul din Fălticeni va fi realizat la standarde moderne. Acesta va avea instalație nocturnă, sistem audio, iar la interior va fi asigurate spații pentru garderobă, ascuțit patinele și cutii metalice cu încuietoare pentru depozitarea obiectelor personale. Un accesoriu nelipsit va fi și mantinela, unde agenții economici vor putea să-și afișeze aici reclama. La intrare va fi amenajată și o parcare.

Realizat de o firmă din Suceava, proiectul tehnic prevede realizarea unui culoar de legătură între patinoar și sala de sport, prin care se va accesul la vestiare și grupurile sanitare. Practic, cele două construcții vor fi legate, una de alta, în ideea limitării costurilor de dezvoltare.

O altă problemă va fi și alimentarea cu energie electrică, patinoarului fiind necesară o sursă de curent mai puternică.

ȘTIRI