Patinoar artificial în centrul municipiului Fălticeni: Deschiderea oficială este programată la începutul lunii decembrieExclusiv

Patinoar artificial în centrul municipiului Fălticeni: Deschiderea oficială este programată la începutul lunii decembrie

       Accesări: 9724

Unul dintre cele mai frumoase sporturi de iarnă va putea fi practicat și la Fălticeni. Sezonul rece bate la ușă, iar autoritățile locale lucrează deja la un proiect care să-i atragă pe iubitorii patinajului, dar și bani la bugetul local. Primăria intenționează să deschidă un patinoar artificial chiar în centrul municipiului chiar în primele zile ale lunii decembrie.

Acesta va fi amplasat pe esplanada centrală, în apropierea Complexului comercial ”Nada Florilor”.

Ideea unui patinoar nu este nouă, în urmă cu doi ani municipalitatea plănuia construirea unui spațiu pentru patinatori lângă sala de sport ”Gabriel Udișteanu”, pe locul unde acum se află terenul de tenis de câmp. Costurile investiției s-au dovedit mult prea mari, așa că autoritățile locale s-au reorientat.

Noul proiect are la bază un parteneriat public privat care va fi supus aprobării luna aceasta în Consiliul Local.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”În ședința din această lună venim în fața aleșilor locali cu un acord de asociere prin care vom putea deschide un patinoar.”, ne-a spus primarul Cătălin Coman. ”Nu am renunțat la ideea unui patinoar, doar că de data aceasta cel care va investi va fi partenerul din mediul privat. Costurile ridicate pentru amenajarea unui astfel de spațiu ne-au făcut să ne gândim la o altă alternativă, mult mai convenabilă.”

Patinoarul va fi amenajat mai jos pe fântâna arteziană și va fi dotat cu mantinelă și vestiare mobile.

Deoarece se anticipează un număr ridicat de solicitări, vor fi puse la dispoziție 300 de perechi de patine. Primăria va asigura spațiul, utilitățile, paza și curățenia locului. Patinoarul urmează să aibă și instalație luminoasă pe timpul serii.

Programul de funcționare și tarifele vor fi anunțate ulterior.

Deschiderea este programată pe 10 decembrie. Data ar putea fi decalată cu câteva zile, în funcție de starea vremii. Patinoarul va fi deschis până pe 28 februarie, însă dacă iarna își va prelungi șederea, iubitorii patinajului vor putea pratica patinajul pe gheață și în luna martie.

ȘTIRI