Participare cu succes pentru Narcis Axinia din Leucușești: Premiul II la Olimpiada Națională de Educație TehnologicăEducație

Participare cu succes pentru Narcis Axinia din Leucușești: Premiul II la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică

       Accesări: 538

Rezultat excelent într-o competiție națională. Un alt elev din zona Fălticeni s-a remarcat în cadrul celei mai importante competiții școlare. Narcis Axinia a reușit să urce pe podiumului Olimpiadei Naționale de Educație Tehnologică după un rezultat foarte strâns pentru primul loc.

El și-a adjudecat premiul II, la secțiunea rezervată claselor a VII-a, la o diferență de doar 1,42 puncte.

Reprezentantul Școlii Gimnaziale Leucușești a încheiat concursul cu 98,58 de puncte din 100 posibile. Profesoara Marcela Turcu, îndrumătoarea elevului Narcis Axinia s-a declarat mulțumită de rezultat și a subliniat faptul că subiectele au fost de un nivel ridicat.

44 de concurenți din toate județele țării au participat la faza națională.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Subiectele nu au fost deloc ușoare. Însă Narcis este un elev sârguincios și are noroc că este un elev perspicace și creativ.”, ne-a declarat profesoara Turcu. „S-a descurcat bine în ambele probe, drept dovadă fiind și rezultatul.Sunt foarte mulțumită de rezultat, iar efortul s-a meritat.”

Narcis Axinia a obținut 97,5 puncte la proba scrisă și 99,35 puncte la proba practică.

Proba scrisă a inclus subiecte din domeniul tehnologiilor de comunicații și transport, cât și proprietăți ale materialelor. La proba practică, elevii au fost puși la grea încercare, dibăcia și flerul fiind elementele care au determinat sucessul.

Elevul Școlii Gimnaziale din Leucușești și-a ales la această probă de concurs un mijloc de transport aerian, un avion realizat din mai multe materiale, plastic, sârmă, carton, lemn și folie de aluminiu.

Olimpiada Națională de Educație Tehnologică s-a desfășurat la București, competiția fiind găzduită de Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”.

Calificarea la olimpiadă i-a adus lui Narcis Axinia un premiu de 1.000 de lei din partea Primăriei comunei Preutești.

ȘTIRI