Pârtia de schi din Mălini se redeschide pe 13 ianuarieActualitate

Pârtia de schi din Mălini se redeschide pe 13 ianuarie

       Accesări: 1470

Un loc ideal pentru iubitorii sporturilor specifice sezonului rece devine accesibil abia în miez de iarnă. Pârtia din Mălini se redeschide vinerea aceasta după câteva săptămâni bune de muncă intensă. Autoritățile locale au început din timp pregătirile pentru noul sezon de schi și sănuiș, numai că vremea le-a dat peste cap toate socotelile.

Iarna n-a fost prea generoasă cu precipitațiile și temperaturile scăzute până de curând, însă ninsorile abundente din ultimele zile sunt mană cerească.

Acum că zăpada s-a așternut din destul, culoarul pentru schiat și sănuiș este pregătit.

Vineri, 13 ianuarie, la amiază activitățile recreative pentru iubitorii sporturilor de iarnă vor primi undă verde pe pârtia din Mălini.

„Suntem pregătiți să începem pentru noul. Peste două zile vom deschide pârtia din Mălini. Stratul de zăpadă este consistent, prin urmare condițiile sunt foarte bune.”, ne-a declarat primarul Petru Nistor. „Am pus tunurile de zăpadă la treabă, iar restul amenăjărilor sunt puse la punct. Viscolul ne-a cam dat bătăi de cap pentru că ne-a îndepărtat zăpada pe partea de sus a pârtiei. Începând de vinerea acesta, de la orele amiezii, îi așteptăm pe pârtie toți iubitorii de schi și sanie la Mălini.”

Pârtia de schi din Mălini este singura de acest fel din zona Fălticeni.

Inaugurată în urmă cu 8 ani, pârtia s-a dovedit un punct de atracție pentru numeroși turiști suceveni, dar și din județele apropiate, în special din Bacău, Botoșani, Iași și Neamț.

Culoarul pentru sporturile de iarnă, schi și sănuiș, are 750 de metri lungime și o diferență de altitudine de peste 100 de metri între platou și vârf.

Tarifele practicate sunt, ca și în anii din urmă, cât se poate de atractive: 2 lei pentru copii și 3 lei pentru adulți.

Pârtia din Mălini este dotată cu teleschi și va fi deschidă între orele 12 și 22, de vineri până duminică. În zilele de luni va fi închisă pentru reamenajarea pârtiei. Dacă vor fi doritori, aceasta va fi accesibilă și în zilele de marți, miercuri și joi.

Numărul zilnic de turiști care folosesc pârtia variază între 300 și 1.500.

ȘTIRI