Parteneriat între ACS Șomuz Fălticeni și FC Botoșani pentru participarea în Liga 3Exclusiv

Parteneriat între ACS Șomuz Fălticeni și FC Botoșani pentru participarea în Liga 3

       Accesări: 1249

Un nou proiect fotbalistic prinde contur la Fălticeni!

Conducerea clubului ACS Șomuz Fălticeni se află în tratative avansate cu FC Botoșani, club din Liga 1, pentru un parteneriat pe o perioadă îndelungată, ne-a anunțat Cătălin Ungureanu, președintele clubului din Fălticeni.

Discuțiile au avut loc sâmbătă, 18 august 2018, la Botoșani, în prezența conducătorilor și acționarilor FC Botoșani, președintele Cătălin Ungureanu și antrenorul Radu Anania din partea ACS Șomuz Fălticeni, respectiv primarul Cătălin Coman, în calitate de reprezentant al Municipiului Fălticeni, principalul susținător și finanțator al echipei fălticenene.

În baza acestui parteneriat, jucătorii de perspectivă ai echipei FC Botoșani vor fi cooptați, prin transfer, la ACS Șomuz Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La începutul săptămânii viitoare, potrivit președintelui Cătălin Ungureanu, echipa din Fălticeni va perfecta 10-14 transferuri de la Botoșani, care vor întregi lotul pentru Liga a 3-a, alături de jucătorii care au făcut pregătirea în această vară.

În staff-ul tehnic al fălticenenilor va fi cooptat și antrenorul Daniel Stoica (care va face echipă cu profesorii Dan Dăscălescu, Radu Anania, Iulian Darabă și delegatul Eduard Lichtenstein).

De asemenea echipa va avea un preparator fizic și un antrenor pentru portari, în persoana fălticeneanului Vasile Prisacă (fost portar la FC Botoșani).

În următoarele zile vor fi puse la punct și alte aspecte ale acestui parteneriat.

În noua formulă, lotul echipei Șomuz Fălticeni va avea 5 antrenamente pe săptămână, două dintre acestea urmând să se desfășoare la Fălticeni iar 3 antrenamente la Botoșani.

„Interesul pentru această colaborare este reciproc. Noi ne dorim să performăm în eșaloanele superioare, iar FC Botoșani vrea să-și crească jucătorii de perspectivă pentru prima echipă. Se anunță un campionat foarte dificil, în compania unor nume importante ale fotbalului românesc.

Noile reglementări impuse de Federația Română de Fotbal la nivelul Ligii a 3-a, privind utilizarea jucătorilor tineri, ne-au făcut să ne gândim foarte serios la această soluție, din care avem împreună de câștigat.

Avem și susținerea primarului Cătălin Coman, care ne-a asigurat că municipalitatea ne va fi alături în continuare, bineînțeles și cu sprijinul altor oameni din Fălticeni care iubesc fotbalul. Ne dorim să fim una dintre echipele bune ale campionatului, chiar din primul an al participării noastre în Liga a 3-a”, a declarat președintele Cătălin Ungureanu, în exclusivitate pentru Cronica de Fălticeni.

Marți, 21 august, la ora 17.30, este programat un nou antrenament pe Stadionul „Tineretului” din Fălticeni.

Șomuz Fălticeni va debuta în Liga a 3-a sâmbătă, 25 august, pe teren propriu, în compania echipei CS Municipal Focșani.

ȘTIRI